Taiteilijat

 

Suomen paviljonki Venetsian 58. kansainvälisessä taidebiennaalissa (La Biennale di Venezia)

Taiteilijat ja kuraattorit:
Miracle Workers -kollektiivi (Miracle Workers Collective)

 

Maryan Abdulkarim on helsinkiläinen kirjoittaja ja kansalaisktivisti. Abdulkarim on tunnettu muun muassa Silta-kollektiivista sekä Eveliina Talvitien kanssa kirjoittamastaan teoksesta 10 myyttiä feminismistä.

 

 

Khadar Ahmed on Pariisissa ja Helsingissä asuva itseoppinut käsikirjoittaja ja ohjaaja. Ahmedin kansainvälisesti palkittuihin teoksiin lukeutuvat muun muassa elokuvat Kaupunkilaisia, Me ei vietetä joulua, Haudankaivaja sekä Yövaras.

 

 

Hassan Blasim on irakilais-suomalainen kirjoittaja ja elokuvantekijä. Blasim on kirjoittanut laajalti erilaisia tekstejä, kuten novelleja, runoja, artikkeleja ja esseitä. Blasimin teoksia on käännetty yli 20 kielelle ja hänen ensimmäinen romaaninsa Allah99 on juuri ilmeistynyt suomeksi.

 

Sonya Lindfors on helsinkiläinen koreografi ja taiteellinen johtaja. Suomalaisella tanssin kentällä hyvin tunnettu Lindfors pyrkii kaikissa projekteissaan yhdistämään teoriaa ja vahvaa fyysisyyttä ravistellakseen pölyttyneitä valtarakennelmia.

 

 

Outi Pieski on saamelainen kuvataiteilija. Hänen työssään on usein vahva yhteys luonnon ja paikallisen kulttuurin välillä. Pieski yhdistää työssään saamelaista käsityöperinnettä duodijia ja nykytaidetta saamelaisia käsittelevien keskusteluiden uudelleen avaamiseksi.

 

Leena Pukki on nykytaiteilija, jonka teosrepertuaari käsittää niin valtavia muraaleja kuin puettavaa taidetta. Pukki työskentelee usein julkisissa tiloissa tai yhteisöissä, joissa aktivismi ja taiteen tekeminen nivoutuvat yhteen.

 

 

Lorenzo Sandoval työskentelee taiteellisen praktiikan, kuratoraalisten prosessien ja tilallisen suunnittelun yhtymäkohdissa. Hän on pitänyt kansainvälisiä näyttelyitä sekä osallistunut residensseihin Tanskassa, Saksassa, Portugalissa ja Keniassa. Hän on saanut  saanut nuorten kuraattoreiden Inéditos-palkinnon vuonna 2011 sekä Can Felipa ja Nogueras Blanchard -palkinnot vuonna 2012.

 

Christopher L. Thomas opiskeli elokuvausta Lontoossa, mutta elää ja työskentelee nykyään Helsingissä. Thomas käyttää omaa siirtolaiskokemustaan lähtökohtana valtaa, koulutusta, byrokratiaa ja nähdyksi tulemista tarkastelevissa teemoissa.

 

 

Martta Tuomaala on videoon, elokuvaan ja installaatioihin keskittyvä nykytaiteilija. Hänen taiteellinen työnsä käsittelee eritoten työläisarkea, erilaisten yksilöiden ja yhteisöjen vastoinkäymisiä sekä vallan vääränkäyttöä.

 

 

Suvi West on saamelainen dokumenttiohjaaja ja tarinankertoja. Dokumenttielokuvien lisäksi West tunnetaan esimerkiksi Märät säpikkäät -tv-ohjelman tekijänä. West keskittyy työssään vahvasti saamelaiseen kulttuuriin, yhteiskuntaan ja identiteettiin.

 

 

 

Kuraattorit:

Bonaventure Soh Bejeng Ndikung on berliiniläisen taidetilan SAVVY Contemporaryn taiteellinen johtaja, SAVVY Journalin päätoimittaja, vuoden 2018 Dak’Art Biennaaliin vieraileva kuraattori sekä Staedelschule Frankfurtin vierailijaprofessori. Hän toimi kuratoriaalisena neuvonantajana documenta 14 -näyttelyssä Ateenassa ja Kasselissa.

 

Christopher Wessels on yksi Åbo Akademissa toteutettavasta Lasten kirjasto -hankkeen kuraattoreista. Hän on Helsingin Kontulassa toimivan The Museum of Impossible Forms -taidetilan perustajajäsen ja yksi helsinkiläisen taiteilijoista ja kuraattoreista koostuneen Third Space -kollektiivin (2014–2016) perustajajäsenistä.

 

Giovanna Esposito Yussif on kuraattori ja tutkija, joka on toiminut taidehistorian, museologian ja kriittisen teorian aihealueilla. Viime vuosina hän on keskittynyt kolletiivisiin tutkimusmalleihin, kriittisyyden harjoitteisiin sekä toisinajattelun prosesseihin. Hän on yksi NÆS – Nomad Agency/Archive of Emergent Studiesin perustajista.