Venetsian biennaali 2021

Venetsian biennaali 2021

Taiteilija Pilvi Takala on valittu Suomen paviljonkiin 59. Venetsian taidebiennaalissa vuonna 2021. Näyttelyn kuratoi Christina Li. Frame tilaa ja tuottaa näyttelyn.

 

 

 

 

#pilvitakala
#finlandinvenice2021
#biennalearte2021

 


Christina Li ja Pilvi Takala Helsingissä. Kuva: Ida Enegren
Pilvi Takala. Kuva: Vilhelm Sjöström

 

Taiteilija

Pilvi Takala on Berliinissä ja Helsingissä työskentelevä taiteilija. Takalan videoteosten performatiiviset interventiot ovat taiteilijan keino käsitellä yhteiskunnallisia rakenteita sekä vakiintuneita käyttäytymismalleja eri konteksteissa.

Pilvi Takalan töitä on ollut esillä muun muassa taidemuseo MoMA PS1:ssa sekä New Museumissa New Yorkissa, Palais de Tokyossa Pariisissa, Nykytaiteen museossa Kiasmassa, Baselin taidehallissa, Manifesta 11 -biennaalissa Zürichissä, nykytaidekeskus CCA:ssa Glasgowssa, Rotterdamin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, HotDocs elokuvafestivaaleilla Torontossa, Witte de With taidekeskuksessa Rotterdamissa sekä Istanbulin biennaalissa.

Takala on voittanut Prix de Rome -palkinnon vuonna 2011 sekä Emdash Award -palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2013.

Kuraattori

Christina Li on Hongkongissa ja Amsterdamissa työskentelevä kuraattori ja kirjoittaja. Vuosina 2015–2017 Li oli Hongkongissa toimivan Spring-taidetilan johtaja ja Spring Workshopin kuratoriaalinen neuvonantaja. Hän kuratoi Spring-taidetilaan projektit A Collective Present (2017), Wu Tsang: Duilian (2016), ja Wong Wai Yin: Without Trying (2016). Lin viimeisin kuratoima näyttely oli Hongkongissa toimivan Tai Kwun Contemporary -ohjelmakokonaisuuden avajaisnäyttely Dismantling the Scaffold vuonna 2018.

Christina Li kuratoi taiteilija Shirley Tsen näyttelyn Hongkongin paviljonkiin vuoden 2019 Venetsian biennaalissa. Hän on kirjoittanut lukuisiin nykytaiteen alan julkaisuihin: Artforum, Art Review Asia, LEAP, Parkett, Spike ja Yishu Journal of Contemporary Art. Li työskentelee parhaillaan yhdessä Kasper Königin ja Hamza Walkerin kanssa Art Baselin 50-vuotisjuhlavuosiprojektin parissa.

“Olen seurannut Pilvi Takalan periksiantamatonta työskentelyä yli vuosikymmenen ajan. Olen iloinen ja nöyrä päästessäni jatkamaan yhteistyötä ja edistämään Pilvin rohkeaa visiota tässä tulevassa projektissa”, Li kertoo.