NULL Toimijat arkisto - Frame Contemporary Art Finland

½ -lehti Taidemediat ja julkaisut

½-lehti on valtakunnallinen taidelehti. Paperinen½-lehti ja puolilehti.fi-verkkolehti on lakkautettu. Puolilehti.fi-sivusto toimii arkistona.

Vieraile sivustolla

Aalto-yliopisto Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Taidekorkeakoulut

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu perustettiin vuonna 1871 nimellä Veistokoulu. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Aalto ARTS; ruots. Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur, engl. Aalto University School of Arts, Design and Architecture) on yksi kuudesta Aalto-yliopiston korkeakouluista. Se antaa opetusta arkkitehtuurin, muotoilun, audiovisuaalisen viestinnän, taidekasvatuksen ja taiteen aloilla. Alallaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on Pohjoismaiden suurin.

Aalto-yliopiston kampukset sijaitsevat Helsingissä, Espoossa ja Porissa.

Vieraile sivustolla

Aalto-yliopisto VICCA Taidekorkeakoulut

Aalto yliopiston Visuaalisen kulttuurin ja nykytaiteen pääaineopinnot. VICCA (Visual Culture and Conremporary Art) on kaksivuotinen visuaaliseen kulttuuriin ja nykytaiteeseen keskittyvä maisteriohjelma. CUMMA (Curating, Managing and Mediating Art) on kaksivuotinen maisteriohjelma, joka keskittyy erilaisiin nykytaiteen ilmiöihin sekä taiteen kuratointiin. NoVA (Nordic Visual Studies and Art Education) on kaksivuotinen maisteriohjelma joka toimii yhteistyössä Pohjoismaiden taidekorkeakoulujen kanssa ja antaa pedagogiset  valmiudet toimia kansainvälisissä opetustilanteissa ja ympäristöissä.

Vieraile sivustolla

AAVE Festivaalit, tapahtumat ja messut

Aave-festivaali eli Alternative Audio Visual Event on Helsingissä järjestettävä tapahtuma, jossa esitetään lyhyitä ja pitkiä elokuvia. Juhla järjestettiin ensimmäisen kerran 2010.

Vieraile sivustolla

Aboa Vetus & Ars Nova Taidemuseot

Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova toimii Turussa. Vuonna 1995 avattua museota ylläpitää Matti Koivurinnan säätiö.

Vieraile sivustolla

Aineen taidemuseo Taidemuseot

Aineen taidemuseo on Torniossa sijaitseva  museo, joka on perustettu vuonna 1986 Veli ja Eila Aineen taidekokoelman ympärille.

Vieraile sivustolla

Alfred Kordelinin säätiö Rahoitus

Alfred Kordelinin säätiö tukee apurahoin ja palkinnoin tieteitä, kirjallisuutta, taiteita ja kansanvalistusta. Vuonna 1918 perustettu Alfred Kordelinin Edistys- ja Sivistysrahasto on yksi Suomen vanhimmista suomenkielisistä säätiöistä. Ensimmäiset stipendit rahasto jakoi 1920.

Vieraile sivustolla

Alueelliset taideyhdistykset Taiteilijajärjestöt

Ars Häme ry. Vieraile sivulla

Ars Nova ry. Vieraile sivulla

Espoon kuvataiteilijat ry. Vieraile sivulla

Etelä-Karjalan taideseura ry. Vieraile sivulla

Haminan taideseura Vieraile sivulla

Hangon kuvataiteilijat ry. Vieraile sivulla

Helsingin taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Hyvinkään taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Hämeenlinnan taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Iisalmenseudun kuvataideseura ry. Vieraile sivulla

Joensuun taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Järvenpään taideseura ry. Vieraile sivulla

Kajaanin kuvataiteilijat ry. Vieraile sivulla

Karkkilan taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Kemin kuvataiteilijat ry. Vieraile sivulla

Keuruun taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Taiteilijaseura Koillinen ry. Vieraile sivulla

Kouvolan taiteilijaseura Kouta ry. Vieraile sivulla

Kuhankosken Kilta ry. Vieraile sivulla

Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Libera. Vieraile sivulla

Lahden taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Lapin taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Loimaan taideseura ry. Vieraile sivulla

Länsi-Uudenmaan taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Mikkelin taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Nokian kuvataiteilijat ry. Vieraile sivulla

Oulun taiteilijaseura -63 ry. Vieraile sivulla

Pieksämäen kuvataideseura ry. Vieraile sivulla

Pirkka-Hämeen kuvataiteilijat ry. Vieraile sivulla

Pirkkalan taideyhdistys ry. Vieraile sivulla

Pohjalainen taiteilijaliitto ry. Vieraile sivulla

Porin taidegraafikot ry. Vieraile sivulla

Porin taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Porvoon taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Rauman taidegraafikot ry. Vieraile sivulla

Rauman taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Riihimäen kuvataiteilijat ry. Vieraile sivulla

Salon taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Seinäjoen taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Suomenselän taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Tampereen taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Turun taidegraafikot ry. Vieraile sivulla

Turun taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Vaasan taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Valkeakosken kuvataiteilijat ry. Vieraile sivulla

Vantaan taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Viipurin taiteilijaseura ry. Vieraile sivulla

Ålands Konstförening rf / Ålandska Konstnärer rf. Vieraile sivulla

 

Alvar Aalto Museo Taidemuseot

Alvar Aalto -museo toimii kahdessa kaupungissa, Jyväskylässä ja Helsingissä, joissa sillä on kaikkiaan neljä yleisölle avointa kohdetta. Jyväskylässä sijaitseva rakennustaiteen ja muotoilun erikoismuseo on Aalto-informaation kansallinen ja kansainvälinen keskus. Alvar Aalto -akatemia ja museon rakennusperintöyksikkö sijaitsevat Helsingissä. Museon tehtävänä on huolehtia Alvar Aallon aineellisen ja henkisen perinnön jatkumisesta. Toiminnalla edistetään Aallon töiden ja ajatusten tunnettuutta.

Vieraile sivustolla

Amos Rex Taidemuseot

Amos Rex sijaitsee Helsingin keskustassa, Lasipalatsin alla. Museon omistaa ja sitä ylläpitää Föreningen Konstsamfundet.  Taidemuseo tunnetaan monipuolisesta ja vaihtelevasta näyttelytoiminnastaan sekä laajasta modernin taiteen kokoelmastaan.

Vieraile sivustolla

Anita Snellmanin säätiö Rahoitus

Taidemaalari Anita Snellman perusti 1979 nimeään kantavan säätiön. Säätiön tarkoitus on säilyttää ja pitää julkisesti nähtävillä säätiölle luovutettuja tai säätiölle muuten hankittavia taideteoksia sekä edistää taiteen tuntemusta, taideharrastusta, taideopetusta ja kiinnostusta taiteelliseen luomistyöhön.

Vieraile sivustolla

Annantalo Kulttuurikeskukset

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Annantalo on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Vieraile sivustolla

ANTI Festival Festivaalit, tapahtumat ja messut

ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka keskittyy julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. ANTI-festivaalilla esitetään nykyhetken taiteilijoiden live art -, ääni-, kuvapohjaisia sekä tekstiin perustuvia teoksia. Kuopiossa järjestettävä ilmainen festivaali tarjoaa kohtaamispaikan taiteilijoille ja yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita arkipäivän tiloja luovasta ja muokkaavasta taiteesta.

Vieraile sivustolla

ANTI Festival International Prize for Live Art Taidepalkinnot

ANTI-Contemporary Art Festivalin jakama Live Art Prize on maailman ainoa kansainvälinen live art-palkinto. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa josta palkittu taiteilija tai -ryhmä saa 15 000 euron arvoisen rahapalkinnon sekä samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksen toteuttamiseksi seuraavan vuoden ANTI-festivaaleille.

Antifestival

Arkkitehtuurimuseo Taidemuseot

Arkkitehtuurimuseo (ent. Suomen rakennustaiteen museo) on valtakunnallinen erikoismuseo. Vuonna 1956 perustetussa museossa on suuret piirustus- ja valokuvakokoelmat, jonkin verran pienoismalleja ja laaja yleisölle avoin kirjasto. Museo järjestää näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla, julkaisee kirjoja ja pitää mm. luentotilaisuuksia.

Vieraile sivustolla

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Tiedotuskeskukset

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on arkkitehtuurin alaa yhdistävä toimija, joka tuottaa, välittää ja kokoaa tietoa arkkitehtuurista. Tiedotuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa alan yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja näkyvyyttä. Tiedotuskeskus on yksi kahdeksasta opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta taiteen alan tiedotuskeskuksesta.

Vieraile sivustolla

Ars Fennica Taidepalkinnot

Hanna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö Ars Fennican myöntämä vuosittainen taidepalkinto. Palkinto myönnetään taiteilijalle “tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä”. Palkinnon suuruus on 40 00 euroa ja siihen sisältyy julkaisu sekä näyttelykierros.

Ars Fennica

Art Advisor Taidemediat ja julkaisut

Art Advisor on ilmainen, kansainvälinen verkkoalusta, jossa käyttäjät voivat löytää, jakaa ja suositella taidetapahtumia muille käyttäjille. Art Advisorissa voivat mainostaa niin ruohonjuuritason taiteilijastudiot kuin suuret taideinstituutiotkin. Art Advisoria ylläpitää voittoa tavoittelematon, taiteilijavetoinen yritys Kunstventures Oy.

Vieraile sivulla

Art Fair Suomi Festivaalit, tapahtumat ja messut

Art Fair Suomi on kansainvälinen nykytaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain Kaapelitehtaalla Helsingissä. Festivaali kokoaa saman katon alle nykytaidetta performansseista ja valokuvasta installaatioihin ja äänitaiteeseen tuhannen teoksen verran.

Vieraile sivulla

ART Ii Biennaali Festivaalit, tapahtumat ja messut

ART Ii Biennaali tuottaa ekologisesti kestäviä pohjoisen ympäristö- ja veistotaiteen teoksia Iin kulttuuriperintöalueille sekä Iin taidepuistoon. Joka toinen vuosi (parillisina vuosina) järjestettävän biennaalin organisoijana toimii Taidekeskus KulttuuriKauppila.
ART Ii Biennaalin teokset valmistetaan kymmenessä päivässä taiteilijoiden, assistenttien ja iiläisten voimin. Vuoden 2008 ja 2010 biennaalien teokset on sijoitettu Taidekeskus KulttuuriKauppilan pihapiiriin, Iijoen varrelle sekä Iin Wanhaan Haminaan. ART Ii Biennaalin yhteydessä järjestetään ART Ii seminaari, jossa ammattitaiteilijat, kuraattorit, taide- ja kulttuurialan edustajat, virkamiehet sekä poliitikot pohtivat yhdessä ympäristö- ja veistotaiteen tilaa ja sen ajankohtaisia asioita.

Vieraile sivustolla

Ateneumin taidemuseo Taidemuseot

Ateneumin taidemuseo on osa Suomen kansallisgalleriaa. Ateneumin kokoelmat esittelevät Suomen taiteen vaiheita 1700-luvun puolivälin kustavilaisista ajoista aina 1950-luvun modernismin ilmiöihin asti. Ateneumilla on Suomen suurin, yli 20 000 työtä käsittävä taidekokoelma.

Vieraile sivustolla

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK Rahoitus

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista.

Vieraile sivustolla

AV-arkki Taiteilijajärjestöt

AV-arkki, eli suomalaisen mediataiteen levityskeskus, on tehnyt vuodesta 1989 saakka työtä kokeellisen audiovisuaalisen taiteen levittäjänä ja näin myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen.

Vieraile sivustolla

AVEK-palkinto Taidepalkinnot

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEK-palkinto myönnetään mediataiteen tai muun audiovisuaalisen kulttuurin piirissä toimivalle tekijälle tai ryhmälle. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

AVEK

Baltic Circle Festivaalit, tapahtumat ja messut

Baltic Circle on kansainvälinen nykyteatterifestivaali, joka järjestetään aina marraskuussa esityskohtaisissa tiloissa Helsingissä. Festivaali järjestää koulutusta, seminaareja ja työpajoja sekä osallistuu julkiseen taidekeskusteluun. Keskeisintä kehittämistyötä on vuoropuhelu taiteilijoiden ja yleisön kanssa. Baltic Circle tuo Suomeen kansainvälisiä vierailuesityksiä ja esittelee suomalaisen nykyteatterikentän uusia kykyjä.

Vieraile sivustolla

Caisa Kulttuurikeskukset

Kulttuurikeskus Caisa edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata.

Vieraile sivustolla

Cirko – Uuden sirkuksen keskus ry Festivaalit, tapahtumat ja messut Kulttuurikeskukset

Cirko on Helsingin Suvilahdessa toimiva sirkustalo, joka tuottaa ja esittää uutta sirkusta. Cirko tarjoaa työskentelyresidenssejä sirkusammattilaisille sekä järjestää pohjoismaiden suurimman uuden sirkuksen festivaalin. Lisäksi Cirko toimii aktiivisesti alan kansainvälisissä verkostoissa, edistää sirkusalaa kotimaassa ja luo uutta kaupunkikulttuuria Suvilahdessa.

Vieraile sivulla

Designmuseo Taidemuseot

Designmuseon laaja ja monipuolinen kokoelma valaisee suomalaisen taideteollisuuden historiaa ja kehitystä. Kokoelmassa on 75 000 esinettä, 45 000 piirrosta, 125 000 kuvaa sekä 1000 muotoilijan tiedot käsittävä muotoilijarekisteri.

Vieraile sivustolla

Didrichsenin taidemuseo Taidemuseot

Didrichsenin taidemuseo on taidemuseon ja yksityiskodin yhdistelmä Helsingin Kuusisaaressa, meren rannalla. Museossa järjestetään vuosittain 2–3 vaihtuvaa näyttelyä. Lisäksi pysyvästi esillä on aasialaisia muinaisesineitä sekä Suomen ainoa esikolumbiaaninen kokoelma.Rakennusta ympäröi julkinen veistospuisto.

Vieraile sivustolla

Dukaattipalkinto Taidepalkinnot

Suomen Taideyhdistyksen vuosittain myöntämä palkinto enintään 35-vuotiaalle kuvataiteilijalle. Palkinnoista päättää Suomen Taideyhdistyksen johtokunta palkintolautakunnan ehdotuksen pohjalta.

Dukaattipalkinto

E.J. Vehmaksen rahasto Taidepalkinnot

Suomen Kulttuurirahaston yhteydessä toimiva rahasto joka jakaa palkintoja taidearvostelijoille, erityisesti kuvataidearvostelijoillle.

E.J. Vehmaksen rahasto

EDIT Taidemediat ja julkaisut

EDIT on verkkojulkaisuun keskittyvä taidemedia. Se kirjoittaa taiteilijoista, näyttelyistä, ilmiöistä ja taiteen sisällöistä sekä ajankohtaisista aiheista taiteen kentällä.

Vieraile sivustolla

Emil Aaltosen taidemuseo Taidemuseot

Pyynikinlinna on vuonna 2004 avattu Emil Aaltosen Säätiön ylläpitämä teollisuus- ja taidemuseo. Museon tarkoituksena on vaalia vuorineuvos Emil Aaltosen muistoa sekä edistää teollisen kehityksen tunnetuksi tekemistä.

Vieraile sivustolla

Emil Cedercreutzin museo Taidemuseot

Perustuu kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin (1879-1949) elämäntyöhön. Museokokonaisuus käsittää Taiteilijakoti Harjulan, Maahengen temppelin, Työn jälkeen -veistosnäyttelyn ja Emil Cedercreutzin siluettitaidetta ja taidekokoelman.

Vieraile sivustolla

EMMA – Espoon modernin taiteen museo Taidemuseot

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Vieraile sivustolla

Etelä-Savon taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Etelä-Savon taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Etelä-Savon maakunnan alue.
Taidetoimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Exhibition Laboratory Galleriat

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Exhibition Laboratory on taiteiden ja tieteiden välinen nykytaiteen keskus. Sen toiminta on avointa opiskelijoille, tutkijoille, taiteilijoille ja muille taidealan ammattilaisille sekä suurelle yleisölle.

Vieraile sivustolla

Exhibition Laboratory Project Room Galleriat

Project Roomissa järjestetään näyttelyitä, joissa esitellään Kuvataideakatemiassa opiskelevien nuorten taiteilijoiden töitä. Project Roomin näyttelyt ovat kokeellisia ja innovativiisia.

Vieraile sivustolla

 

FAT Finnish Art Today Taidemediat ja julkaisut

FAT on lehti elämästä ja taiteesta. Sitä julkaisee Kasino Creative yhdessä Terokustanuksen kanssa. Julkaisu on kansainvälinen.

Vieraile sivustolla

FILI – Finnish Literature Exchange Tiedotuskeskukset

FILI on vuonna 1977 perustettu kirjallisuuden vientikeskus. FILI edistää kirjallisuusvientiä toimimalla ammattilaiskontaktien välittäjänä ja tuo yhteen Suomen kirjallisuuden kääntäjät FILI on osa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraa, ja rahoituksesta n. 80 % on julkista tukea.

Vieraile sivustolla

FinnAgora Kulttuuri-instituutit

FinnAgora on Suomen Instituutti Budapestissa. Instituutti toimii samoissa tiloissa Suomen Unkarin-suurlähetystön kanssa. FinnAgoran tehtävänä on edistää Suomen, suomalaisen kulttuurin, tieteellisen tutkimuksen sekä elinkeinoelämän tunnettavuutta ja näkyvyyttä Unkarissa ja sen lähialueilla. Toiminnassaan FinnAgora keskittyy erityisesti nykytaiteisiin sekä tieteen ja taiteen nouseviin kykyihin.

Vieraile sivustolla

Finnfoto – Suomen valokuvajärjestöt ry Taiteilijajärjestöt

Finnfoto – Suomen valokuvajärjestöt ry (aiemmin Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto) on suomalaisen valokuvausalan keskusjärjestö. Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry edustaa koko valokuva-alaa ja toimii sen hyväksi. Sen tavoitteena on kehittää valokuvan ja alalla toimivien arvostusta ja asemaa.

Vieraile sivustolla

Finnish Art Agency Tiedotuskeskukset

Finnish Art Agency tarjoaa asiantuntijapalveluita taiteilijoille, yrityksille, taideorganisaatioille sekä yksityisille yrittäjille.

Vieraile sivustolla

Forum Box Galleriat

Forum Box on kuvanveistäjä, akateemikko Kain Tapperin (1930-2004) aloitteesta vuonna 1996 perustettu taideosuuskunta, jonka tarkoituksena on ylläpitää vapaata, voittoa tavoittelematonta tilaa kaikelle taiteelle Suomen kulttuurielämän sisällön tukemiseksi. Forum Boxin toiminnan takana on 70 suomalaista eturivin taiteilijaa ja kulttuurin kentällä toimijaa . Tilassa järjestetään vuosittain kuvataidenäyttelyjä sekä lukuisia muita tapahtumia.

Vieraile sivustolla

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus rf / Galleri Zebra Galleriat

Fotocentrum Raseborg on Valokuvakeskus Karjaalla Raaseporissa. Se ylläpitää Galleri Zebra valokuvagalleriaa.

Vieraile sivustolla

Fotofinlandia Taidepalkinnot

Finnfoto – Suomen valokuvajärjestöt ry:n järjestämä valokuvakilpailu. Pääpalkinnon suuruus  on 10 000 euroa ja palkintosijoille yltäneistä kuvista koostetaan näyttely.

Fotofinlandia

Frame Contemporary Art Finland Rahoitus

Frame edistää suomalaisen taiteen kansainvälistymistä. Säätiö jakaa apurahoja taiteilijoille ja taidealan ammattilaisille kansainvälistä näyttelytoimintaa, asiantuntijavierailuja ja painotuotteiden valmistamista varten. Frame järjestää taidealan toimijoille kansainvälisiä vierailuja ja tapaamisia sekä seminaareja, keskustelutilaisuuksia ja residenssejä. Säätiö kehittää hankkeita, jotka lisäävät suomalaisten taiteilijoiden näkyvyyttä maailmalla. Tällaisia hankkeita ovat suomalaisten taiteilijoiden ja taiteen ammattilaisten osallistuminen taiteen suurtapahtumiin, messuille ja museonäyttelyihin.

Galerie Forsblom Galleriat

Vuonna 1977 Turussa perustettu Galerie Forsblom sijaitsee nykyisin Helsingin keskustassa, historiallisesti merkittävässä Suomi-talossa. Vuodessa yli kaksikymmentä vaihtuvaa näyttelyä esittelevä galleria tunnetaan nimekkäistä ulkomaisista taiteilijoistaan. Kotimaista taidekenttää edustavat niin vakiintuneet kuin nuoretkin taiteilijat. Galerie Forsblom on aktiivinen galleria kansainvälisillä taidemarkkinoilla osallistumalla vuosittain useille merkittäville taidemessuille. Galerie Forsblom avaa uuden gallerian Tukholmaan helmikuussa 2017.

Vieraile sivustolla

Gallen-Kallela Museo Taidemuseot

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna avattiin yleisölle vuonna 1961 Gallen-Kallelan Museona.
Museo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa taidetta ja elämää sekä nykytaidetta.

Vieraile sivustolla

Galleria Alkovi Galleriat

Galleria Alkovi sijaitsee osoitteessa Helsinginkatu 19 Helsingin Kalliossa. Näyteikkunamainen tila on auki 24 h. Vuodesta 2009 galleria toimintaa ovat organisoineet Arttu Merimaa ja Miina Hujala ja Alkovi keskittynyt taiteen esittämiseen paikka- ja kontekstisidonnaisten näyttelyiden kautta sekä toteuttaen työpajoja, screeningejä ja yhteistyöprojekteja.

Vieraile sivustolla

Galleria Ama Galleriat

Galleria AMA on nykytaiteeseen keskittynyt galleria Helsingissä. Sen kuukausittain vaihtuvissa näyttelyissä esitellään maalauksia, veistoksia, valokuvaa sekä käsitetaidetta.

Vieraile sivustolla

 

Galleria Anhava Galleriat

Galleria Anhava keskittyy suomalaiseen sekä pohjoismaiseen nykytaiteeseen sekä on aktiivinen toimija kansainvälisellä taidekentällä. Gallerian näyttelyohjelma keskittyy nykytaiteeseen monipuolisesti. Ilona Anhava perusti gallerian vuonna 1991.

Vieraile sivustolla

Galleria G Galleriat

Galleria G on Suomen Taidegraafikot ry:n ylläpitämä näyttelytila joka sijaitsee Pieni Roobertinkadulla, Helsingissä. Näyttelyohjelman pääpaino on grafiikassa ja paperille tehdyssä taiteessa, mutta galleriassa esitellään myös muita kuvataiteen muotoja.

Vieraile sivustolla

Galleria Heino Galleriat

Galleria Heino on Helsingin keskustassa sijaitseva suomalaista nykytaidetta esittelevä galleria, joka on avattu vuonna 2002. Se esittelee eri välinein tehtyä taidetta – maalauksia, piirustuksia, veistoksia, valokuvia, installaatiota ja liikkuvan kuvan teoksia. Galleriaa pitää Rauli Heino.

Vieraile sivustolla

Galleria Huuto Galleriat

Galleria Huuto on taiteilijoiden ylläpitämä vapaampi tila taiteelle. Galleria Huudon toiminnasta vastaa yleishyödyllinen yhdistys Mehiläispesä ry – Bikupa rf. Galleria Huuto siirtyi vuonna 2018 Eerikinkadulle 36.

Vieraile sivustolla

Galleria Myymälä2 Galleriat

Myymälä2 on Helsingin Uudemaankadulla sijaitseva galleria. Galleriassa esillä erityisesti nuorten ja vähemmän tunnettujen suomalaistaiteilijoiden töitä.

Vieraile sivustolla

Galleria Ronga Galleriat

Galleria Ronga on AvaraTaide ry:n vapaaehtoisvoimin ylläpitämä näyttelytila Tampereella.

AvaraTaide ry on kuvataiteilijoiden joulukuussa 2008 perustama ja vuonna 2009 rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on elävöittää ja laajentaa kuvataidetarjontaa Tampereella ja sen lähiympäristössä.

Vieraile sivustolla

 

Galleria Sculptor Galleriat

Galleria Sculptor on Suomen Kuvanveistäjäliitto ry:n galleria. Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistoon erikoistunut taidegalleria ja sijaitsee Helsingin Etelärannassa. Näyttelytoiminnan lisäksi Sculptorin tiloissa on Myyntikokoelma, jossa on liiton jäsenten pienoisveistoksia. Samassa tilassa on myös Kuukauden taiteilija -näyttely.

Vieraile sivustolla

Galleria Taidesalonki-Konstsalongen Galleriat

Galleria Taidesalonki-Konstsalongen on Leonard Bäcksbackan vuonna 1915 perustama. Galleriatoiminta käsittää enimmäkseen kotimaisten nykytaiteilijoiden näyttelyitä sekä muistonäyttelyitä. Vaihtuvien näyttelyiden ohessa Taidesalonki käy taide- ja antiikkikauppaa.

Vieraile sivustolla

Galleria U / Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus Galleriat Kulttuurikeskukset

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus järjestää näyttelyitä, konsertteja, kirjallisuusiltoja, elokuvanäytöksiä, esityksiä ja seminaareja yhdessä suomalaisten ja unkarilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vieraile sivustolla

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö Taidemuseot

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö ylläpitää Gösta- ja Gustaf-museoita, joiden molempien juuret ovat paperia jalostaneen ja taidetta keränneen Serlachius-suvun, metsäyhtiön ja pienen paperipaikkakunnan historiassa. Taidesäätiö perustettiin vuonna 1933 hoitamaan ja ylläpitämään vuorineuvos Gösta Serlachiuksen (1876–1942) keräämää taidekokoelmaa.

Vieraile sivustolla

Habitare Art Festivaalit, tapahtumat ja messut

Kansainvälinen nykytaidetapahtuma ArtHelsinki järjestettiin 7.-11.9.2016 samanaikaisesti huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitaren kanssa. Vuonna 2017 nykytaide on osana Habitarea 13.-18.9. omana Habitare Art teema-alueena, joka korvaa aiemmin järjestetyn ArtHelsinki-tapahtuman. Nykytaiteen teema-alue esittelee laadukasta suomalaista nykytaidetta osana sisustamista. Habitare Art avaa kävijälle ideoita ja mahdollisuuksia nykytaiteen ja sisustuksen vuoropuhelusta.

Vieraile sivustolla

Haihatus Festivaalit, tapahtumat ja messut

Haihatus on Joutsassa sijaitseva taidetta tuottava ja kulttuuritapahtumia järjestävä taidekeskus. Se toimii kolmessa talossa, joissa ovat Haihatuksen pääkonttori, taiteilijaresidenssit sekä työskentely-, harjoittelu-, esiintymis- ja yhteisiä oleskelutiloja. Haihatuksessa järjestetään nykytaiteen kesänäyttelyitä, tapahtumia ja muita näyttelyitä ympäri vuoden.

Vieraile sivustolla

Halosenniemi Taidemuseot

Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön.

Vieraile sivustolla

Hämeen taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Hämeen taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakuntien alueet. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Hämeenlinnan Taidemuseo Taidemuseot

Hämeenlinnan Taidemuseo toimii kahdessa näyttelyrakennuksessa järjestäen näyttelyitä kuvataiteen eri ilmiöistä vanhasta taiteesta nykytaiteeseen. Museokokoelmien perustan muodostavat Viipurin taidemuseosta evakuoidut taideteokset. Vuonna 1952 avatun taidemuseon kokoelmissa on useita Suomen taiteen merkkiteoksia, mutta myös uudempaa taidetta aina nykytaiteeseen asti.

Vieraile sivustolla

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Kulttuuri-instituutit

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla.  Hanasaari on itsenäinen toimija, jonka hallinnollinen päämies on Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

Vieraile sivustolla

Helsingin juhlaviikot Festivaalit, tapahtumat ja messut

Helsingin juhlaviikot on vuosittain elo-syyskuun vaihteessa Helsingissä järjestettävä monitaidefestivaali. Juhlaviikoilla on musiikkiesityksiä, teatteria, tanssia, taidenäyttelyitä, elokuvaesityksiä sekä Taiteiden yö.

Vieraile sivustolla

Helsingin Taidehalli Taidemuseot

Helsingin Taidehalli on vuonna 1928 valmistunut näyttelyrakennus Nervanderinkadulla. Se on alusta asti toiminut kuvataiteen, arkkitehtuurin ja taideteollisuuden näyttelytilana. Taidehallin omistaa ja sitä ylläpitää yksityinen säätiö, jonka taustalla ovat suomalaiset taiteilijajärjestöt. Taidehalli on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä arkkitehtuurikohde, yksi 1920-luvun uusklassisismin merkittävimmistä edustajista Suomessa. Taidehalli avattiin uudestaan yleisölle elokuussa 2009 peruskorjauksen jälkeen.

Vieraile sivustolla

Helsingin taidemuseo HAM Taidemuseot

Helsingin taidemuseo HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta.

Vieraile sivustolla

Helsinki Contemporary Galleriat

Helsinki Contemporary on Helsingin keskustassa sijaitseva nykytaiteeseen keskittyvä galleria. Gallerialla on vuodessa yksitoista vaihtuvaa näyttelyä. Näyttelytoiminnan lisäksi Helsinki Contemporary järjestää tapahtumia ja pitää yllä myyntikokoelmaa.

Vieraile sivustolla

Hiekan taidemuseo Taidemuseot

Hiekan taidemuseon perusnäyttely esittelee museon omia taide- ja esinekokoelmia. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä sekä kamarimusiikkikonsertteja.
Perusnäyttelyssä on esillä huonekalujen, hopean ja etnografisen esineistön lisäksi kuvataidetta 1630-luvulta 1950-luvulle.

Vieraile sivustolla

HKI Art Guide Taidemediat ja julkaisut

HKI Art Guide on verkkoalusta, jossa esitellään tapahtumia ja näyttelyitä Helsingin alueella yhdessä arvosteluiden, artikkelien sekä taiteilijahaastatteluiden kanssa. HKI Art Guide järjestää myös opastettuja taidekierroksia viikonloppuisin.

Vieraile sivulla

 

Hyvinkään taidekoulu Taidekoulut

Hyvinkään taidekoulu on  perustettu 1960-luvulla  ja tarjoaa kaksivuotista taidekoulutusta.

Vieraile sivustolla

Hyvinkään taidemuseo Taidemuseot

Hyvinkään taidemuseon tilat avattiin vuonna 1982 Jussintorin liike- ja taidekeskuksessa. Kaupungin sydämessä sijaitsevan vuonna 1981 valmistuneen kiinteistön ovat suunnitelleet arkkitehdit Ilmo ja Raimo Valjakka. Taidemuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään koti- ja ulkomaista nykytaidetta ja taidehistoriaa.

Vieraile sivustolla

IHME-nykytaidefestivaali Festivaalit, tapahtumat ja messut

Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.
Taidesäätiö Pro Arte kutsuu vuosittain yhden kansainvälisen taiteilijan tai taiteilijaryhmän toteuttamaan IHME-teoksen julkiseen tilaan. IHME-teoksen toteutustapa, muoto ja sijainti määritellään yhdessä valitun taiteilijan kanssa. IHME-festivaaleilla on lisäksi luentoja, elokuvia ja työpajoja sekä keskustelua IHME-teoksen teemoista yhdessä taiteilijan kanssa.

Vieraile sivustolla

Imatran taidemuseo Taidemuseot

Imatran taidemuseo on perustettu vuonna 1951, ja se on vanhimpia Suomen maaseutukaupunkien taidemuseoista. Museon kokoelmiin kuuluu Imatran kaupungin ja Imatran taideyhdistyksen omistamia teoksia, yhteensä yli 1 400 teosta. Kokoelman painopiste on suomalaisessa 1900-luvun taiteessa, johon näyttelytoimintakin keskittyy. Kokoelmissa on 1900-luvun alun taidetta, ja modernismin vuosikymmen eli 1950-luku on hyvin edustettuna.

Vieraile sivustolla

Islantilais-suomalainen kulttuurirahasto Rahoitus

Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Islannin välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta. Rahasto jakaa apurahoina ja stipendeinä tukea erilaisiin hankkeisiin yhteiskunnan ja kulttuurielämän eri sektoreille.

Vieraile sivustolla

Jane ja Aatos Erkon säätiö Rahoitus

Jane ja Aatos Erkon säätiö on perustettu vuonna 2002 tukemaan korkeatasoista, kansainvälistä tutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö myöntää avustuksia ja apurahoja.

Vieraile sivustolla

Järvenpään taidemuseo Taidemuseot

Järvenpään taidemuseo on perustettu 1990 . Museo sijaitsee kirjastorakennuksessa, kulttuurikeskus Järvenpää-talon vieressä.
Esillä Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin teoksia sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Vieraile sivustolla

Jenny ja Antti Wihurin rahasto Rahoitus

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on laaja-alainen, yleishyödyllinen suomalainen kulttuurisäätiö, joka varsinaisena toimintanaan vuosittain myöntää apurahoja ja palkintoja tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan harjoittajille ylläpitää sydän- ja verisuonitautien perustutkimukseen keskittynyttä Wihurin tutkimuslaitosta sekä kartuttaa Rovaniemen taidemuseoon lahjoitettua Jenny ja Antti Wihurin rahaston taidekokoelmaa  sekä ylläpitää kuvataiteen stipendi- ja residenssiohjelmia.

Vieraile sivustolla

Joensuun taidemuseo Taidemuseot

Joensuun taidemuseo Onni on Joensuun kaupungin ylläpitämä museo. Taidemuseo on perustettu 1962, ja se hoitaa ja pitää näytteillä lahjoituskokoelmiin ja omien hankintojen kautta muodostettuun kokoelmaan kuuluvia teoksia.

Vieraile sivustolla

Jyväskylän taidemuseo Taidemuseot

Jyväskylän taidemuseo on Keski-Suomen aluetaidemuseo. Museon toimialaan kuuluvat erityisesti keskisuomalainen kuvataide, suomalainen ja kansainvälinen taidegrafiikka ja -valokuva sekä kokoelmia täydentävä koti- ja ulkomainen taide.

Vieraile sivustolla

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntien alueet. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Kajaanin taidemuseo Taidemuseot

Kajaanin taidemuseon kokoelma sai alkunsa 1980-luvun alussa. Taidemuseo aloitti toimintansa vuonna 1993, taidehankinnat siirtyivät sen vastuulle. Tällä hetkellä kokoelmassa on 877 teosta noin sadalta taiteilijalta.

Vieraile sivustolla

Kakslauttanen Art Gallery Galleriat Galleries

Kakslauttanen Art Gallery on lokakuussa 2017 avattu taidegalleria Saariselän Kakslauttasessa. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi osa galleriasta on varattu pysyvälle myyntikokoelmalle, jossa on esillä suomalaisten taiteilijoiden teoksia; pienveistoksia, maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia.

Vieraile sivustolla

Kalleria Galleriat

Galleria Kalleria on Helsingin Kalliossa sijaitseva, vuonna 2010 perustettu näyttelytila.

Vieraile sivustolla

Kallio Kunsthalle Galleriat

Kallio Kunsthalle on Helsingin Kalliossa sijaitseva nykytaiteeseen keskittynyt galleria.

Vieraile sivustolla

Kanneltalo Kulttuurikeskukset

Kanneltalo on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen toimipaikoista. Se sijaitsee Helsingin Kannelmäessä, Kannelmäen rautatieaseman vieressä.  Ohjelman pääpaino on musiikissa ja lastentapahtumissa, lisäksi tarjontaa rikastuttavat elokuva-, tanssi- ja teatteriesitykset. Kanneltalo on myös esimerkiksi flamencoryhmien suosiossa.

Vieraile sivustolla

Kansan Sivistysrahasto Rahoitus

Kansan Sivistysrahaston toiminnan tarkoituksena on tukea apurahoin ja tunnustuspalkinnoin yhteiskunnallisesti suuntautunutta kulttuuri- ja sivistystyötä, tutkimusta, opiskelua ja valistustoimintaa.

Vieraile sivustolla

Kansanopistot Taidekoulut

Suomessa on 87 kansanopistokampusta eri puolilla maata. Niistä 71 on suomenkielisiä ja 16 ruotsinkielisiä. Kansanopistojen opintolinjat ovat useimmiten yleissivistäviä eli vapaatavoitteisia kuten kielten, taideaineiden tai kasvatusalojen linjat. Kansanopistojen ainevalikoima vaihtelee vuosittain. Suosituimpia ovat kieli- ja taidelinjat sekä humanistisiin ja yhteiskunnallisiin aineisiin keskittyvät linjat. Useimmissa kansanopistoissa voi opiskella myös avoimen yliopiston aineita.

Vieraile sivustolla

Kemin taidemuseo Taidemuseot

Kemin taidemuseo on aluetaidemuseo ja Pohjois-Suomen vanhin taidemuseo. Museo esittelee pääasiassa Lapin kuvataidetta.

Vieraile sivustolla

Keravan taidemuseo Sinkka Taidemuseot

Keravan taidemuseo on keskittynyt erityisesti nykytaiteen esittelyyn, yhteisötaiteellisten projektien vetämiseen ja museon hyödyntämiseen oppimisympäristönä.

Vieraile sivustolla

Keski-Suomen taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Keski-Suomen taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Keski-Suomen maakunnan alue. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Kettukin Vuoden Taiteilija Taidepalkinnot

Kettuki ry:n vuosittain jakama palkinto on suunnattu erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille. Palkinnon suuruus on 1000 euroa jonka lisäksi taiteilijalle järjestetään Kettuki ry:n toimesta yksityisnäyttely.

(Kettuki ry:n tarkoituksena on tukea kehitysvammaisten ja muiden erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetoimintaa ja toimia erityistaiteen toimijoiden edunvalvojana sekä asiantuntijaverkostona.)

Kettukin Vuoden Taiteilija

Khaos Publishing Taidemediat ja julkaisut

Khaos Publishing on itsenäinen kustantamo  ja kauppa. Khaos Publishing  toiminta keskittyy kirjoihin, lehtiin ja muihin taiteeseen ja yhteiskuntaan liittyviin julkaisuihin.

Vieraile sivustolla

Kiiltomato Taidemediat ja julkaisut

Kiiltomato on  kirjallisuuskritiikkiä julkaiseva verkkolehti. Kaksikielisessä lehdessä arvioidaan niin kotimaisia kuin käännöskirjojakin: proosaa, lyriikkaa, tietokirjallisuutta.

Vieraile sivustolla

Kritiikin Kannukset Taidepalkinnot

Suomen arvostelijain liiton vuosittain jakama palkinto joka myönnetään suomalaiselle luovalle tai esittävälle taiteilijalle tai ryhmälle ansiokkaasta suorituksesta jollakin taiteen alalla. Palkinto annetaan tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta tai siihen verrattavasta suorituksesta lähinnä nuorille taiteilijoille.

Kritiikin Kannukset

Kuntsin modernin taiteen museo Taidemuseot

Kuntsin säätiön taidekokoelma on yksi merkittävistä suomalaisista nykytaiteen kokoelmista. Kuntsin modernin taiteen museo on osa Tikanojan taidekodin organisaatiota.

Vieraile sivustolla

Kuopion taidemuseo Taidemuseot

Kuopion taidemuseo aloitti toimintansa vuonna 1980  ja toimii Pohjois-Savon aluetaidemuseona, jonka tehtäviin kuuluu alueen kuvataiteen esittely, dokumentointi ja tutkimus. Kokoelmiin kuuluu pääasiassa suomalaista taidetta 1800-luvulta nykypäivään, painottuen oman alueen kuvataiteeseen aina von Wrightin taiteilijaveljeksistä ja Juho Rissasesta nykytaiteeseen.  Museon toiminnassa niin kokoelmien kuin näyttelyidenkin osalta keskeisinä teemoina ovat luonto ja ympäristö.

Vieraile sivustolla

Kustannus Oy Taide Taidemediat ja julkaisut

Kustannus Oy Taide on perustettu vuonna 1988. Sen pääomistaja on Suomen Taiteilijaseura ry. Kustannus Oy Taiteen toimialaan kuluvat Taide-lehti sekä kirjakustannus. Kustannus Oy Taide kustantaa taideteoreettisia ja taidefilosofisia teoksia, taidealan oppi- sekä käsikirjoja, klassikoita, taiteilijakirjoja sekä muuta kuvataidealaan liittyvää kirjallisuutta.

Vieraile sivustolla

Lahden Muotoiluinstituutti Taidekorkeakoulut

Lahden Muotoiluinstituutti on viestinnän ja muotoilun koulutusyksikkö, joka on osa Lahden ammattikorkeakoulua.

Vieraile sivustolla

Lahden taidemuseo Taidemuseot

Lahden taidemuseon kokoelmien perustan, vanhimman ja arvokkaimman osan muodostavat vuonna 1950 entisestä Viipurin taidemuseosta saadut 75 teosta, jotka on talletettu pysyvästi Lahden taidemuseoon. Viipuri-säätiön kokoelma sisältää 1800-luvun ja 1900-luvun alkupuolen kotimaista ja ulkomaista taidetta. Lahden taidemuseo on toiminut vuodesta 1980 lähtien Päijät-Hämeen aluetaidemuseona, jonka piiriin kuuluu Lahden kaupungin lisäksi 12 ympäristökuntaa.

Vieraile sivustolla

 

Lapin taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Lapin taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Lapin maakunnan alue. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Lapin yliopisto taiteiden tiedekunta Taidekorkeakoulut

Vuonna 1979 Rovaniemelle perustettu Lapin yliopisto on monialainen ja kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto. Taiteiden tiedekunnan koulutusohjelmat ovat: audiovisuaalinen mediakulttuuri, graafinen suunnittelu, kuvataidekasvatus, tekstiili- ja vaatetusala, teollinen muotoilu. Toimintansa kautta Lapin yliopisto edesauttaa kestävää kehitystä, hyvinvointia ja tasa-arvoa sekä alueellisesti että maailmanlaajuisesti.

Vieraile sivustolla

Lappeenrannan taidemuseo Taidemuseot

Lappeenrannan taidemuseo toimii Lappeenrannan Linnoituksessa vanhoissa, vuonna 1798 rakennetuissa kasarmirakennuksissa. Museo esittelee kotimaista taidetta 1850-luvulta nykypäivään. Tutkimustoiminnan ja kokoelmien erityisaiheena Kaaakkois-Suomi(Kymi), Etelä-Karjala ja luovutetun Karjalan (Viipuri) alue.

Vieraile sivustolla

Limingan taidekoulu Taidekoulut

Limigan taidekoulu on vuonna 1892 perustettu vapaa kansanopisto. Limingan taidekoulu tarjoaa vuoden mittaisen koulutuksen sekä avoimen yliopiston ja iltakursseja. Kouluun pääsee vapaasti, ja se toimii esimerkiksi valmistautumispaikkana taidekoulujen pääsykokeisiin.

Vieraile sivustolla

LOKAL Galleriat

Lokal on valokuvaaja Katja Hagelstamin vuonna 2012 perustama galleria ja konseptiliike Helsingin ytimessä. Lokalin toiminta on laaja-alaista kotimaisen taidekäsityön, muotoilun ja taiteen välitysmyyntiä. Lokal kerää kuratoidusti yhteen kotimaista parhaimmistoa, jota esitellään laaja-alaisesti sekä vahtuvissa näyttelyissä että verkossa.

Vieraile sivustolla

Lönnströmin taidemuseo Taidemuseot

Lönnströmin taidemuseo on Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön ylläpitämä taidemuseo Raumalla. Kokonaisuuteen kuuluu saman säätiön Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo. Lönnströmin taidemuseo toteuttaa vuodesta 2016 alkaen nykytaiteen projekteja tiiviissä yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa. Kuvataiteilijat voivat lähettää vuosittain avoimen haun kautta projektiehdotuksiaan museolle.

Vieraile sivustolla

 

Maahenki Taidemediat ja julkaisut

Maahenki on luontoa, taidetta ja arkielämää käsittelevien laatukirjojen kustantamo. Sen erityisaloihin kuuluvat valokuvataide, ortodoksinen kirkkotaide sekä itseoppineiden kansantaiteilijoiden ITE-taide. Visuaaliseen ulkoasuun panostavan kustantamon kirjat ovat saaneet useita palkintoja.

Vieraile sivustolla

Makasiini Contemporary Galleriat

Makasiini Contemporary on Turussa sijaitseva nykytaidegalleria, joka keskittyy erityisesti keskipolven taiteilijoihin. Galleria esittelee vuosittain seitsemän vaihtuvaa näyttelyä ja edustaa sekä kotimaisia että ulkomaalaisia taiteilijoita. Makasiini Contemporary aloitti toimintansa marraskuussa 2016 Frej Forsblomin johdolla.

Vieraile sivulla

 

Malmitalo Kulttuurikeskukset

Malmitalo on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen alueellisista toimipaikoista. Se avattiin vuonna 1994. Malmitalo sijaitsee Helsingin pohjois- ja koillisosien aluekeskuksessa, Malmilla.  Helsingin kulttuurikeskus järjestää kahdessa esityssalissa, Malmisalissa ja Juhlasalissa, konsertteja, elokuva-, teatteri- ja tanssiesityksiä. Kulttuurikeskus myös vuokraa saleja tapahtumien järjestäjille. Malmitalon gallerian näyttelyt kulttuurikeskus järjestää yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseuran kanssa. Lisäksi näyttelyparvella on mahdollista järjestää pienimuotoisia näyttelyitä.

Vieraile sivustolla

Mäntän kuvataideviikot Festivaalit, tapahtumat ja messut

Mäntän kuvataideviikot on nykytaiteen näyttely, joka esittelee tässä päivässä syntyvää suomalaista kuvataidetta. Näyttely on järjestetty vuodesta 1993 alkaen ensin joka toinen vuosi ja vuodesta 1999 alkaen joka kesä Mäntässä. Vaikka näyttelyssä on aina mukana jo tunnettuja taiteilijoita, kuvataideviikot on profiloitunut nimenomaan rohkean ja kokeilevan taiteen tapahtumana. Mäntän kuvataideviikot määrittelee kotisivuillaan tehtäväkseen ”antaa nykytaiteelle mahdollisuus ja tila tulla ihmisten nähtäväksi.”

Vieraile sivustolla

Mikkelin taidemuseo Taidemuseot

Mikkelin taidemuseo aloitti toimintansa vuonna 1970 Johannes Haapasalon museo- nimisenä. Vuonna 1976, museon saatua lahjoituksena Martti Airion taidekokoelman, nimi muutettiin Mikkelin taidemuseoksi. Etelä-Savon aluetaidemuseoksi se nimitettiin 1981. Mikkelin taidemuseon taidekokoelmat muodostuvat seitsemästä eri kokoelmasta:
Martti Airion taidekokoelma, Johannes Haapasalon kokoelma, Mikkelin kaupungin taidekokoelma, Kuvitustaiteen kokoelma, Mitalikokoelma, SSP-kokoelma, Helmi Usmalan kokoelma.

Vieraile sivustolla

Music Finland Tiedotuskeskukset

Music Finland toimii musiikkialan ammattilaisten partnerina kansainvälistymisessä ja edistää suomalaisen musiikin toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä. Tavoitteena on tukea musiikin viennin ja vientiyritysten kasvua, kasvattaa suomalaisen musiikin tunnettuutta sekä tuottaa ja koota tietoa toimialasta.

Vieraile sivustolla

Mustarinda-seura ry. Taiteilijajärjestöt

Mustarinda-seura ry:n tarkoituksena on edistää kestäviä arvoja ja elämäntapaa, ekologista ja kulttuurista monimuotoisuutta sekä eri taiteen- ja tieteenlajien, erityisesti nykytaiteen asemaa. Yhdistys rekisteröitiin vuonna 2010. Yhdistyksen toiminnan ytimessä ovat riippumaton ja kriittinen taide, tutkimus ja koulutus. Toiminta keskittyy Paljakan luonnonpuiston laidalla Kainuussa sijaitsevaan Mustarinda-taloon, jossa on monipuoliset taiteilija- ja tutkijaresidenssitilat ja jossa järjestetään taidenäyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

Vieraile sivustolla

Mustekala Taidemediat ja julkaisut

Mustekala on riippumaton, ei-kaupallinen, poikkitieteellinen ja -taiteellinen verkkolehti. Mustekala pyrkii täyttämään pintaa syvemmälle menevän keskustelun puutteen eri taiteen aloilla sekä vastustamaan useissa valtamedioissa tapahtuvaa kritiikin alasajoa. Mustekala toimii kulttuurikeskustelun herättäjänä ja edelläkävijänä. Sen sivuilla voi tuoda esiin vaihtoehtoisia, myös keskenään erilaisia näkökulmia, taustoja ja perusteluja. Mustekala on ilmestynyt vuodesta 2003 ja sitä julkaisee Kulttuuriyhdistys Mustekala ry.

Vieraile sivustolla

MUU Galleria & MUU Cable Galleriat

Kansainvälisen nykytaidegalleria MUUn profiiliin istuvat niin installaatiot, videotaide kuin äänitaide perinteisimmin keinoin tehdyn kuvataiteen lisäksi. Paitsi näyttelyitä MUUssa järjestetään performansseja, konsertteja, keskustelutilaisuuksia, videoesityksiä, työpajoja sekä vierailevien taiteilijoiden ja kuraattoreiden luentoja.

Vieraile sivustolla

Muu ry. Taiteilijajärjestöt

Muu ry edustaa ja edistää Suomessa kokeellisia taiteenaloja kuten media-, video-, valo- ja äänitaidetta, uusia esittäviä taiteita kuten performanssia ja aktioita sekä tanssi-, teatteri- ja äänitaiteita, käsite- ja ympäristötaidetta. Yhdistys on toiminut vuodesta 1987 lähtien ja sen tarkoituksena on tukea taiteilijoita heidän työssään sekä lisätä vuorovaikutusta heidän tai alalla muilla tavoin toimivien välillä.

Vieraile sivustolla

Näyttelykeskus Purnu Festivaalit, tapahtumat ja messut

Purnu on taidenäyttelykeskus Orivedellä. Kuvanveistäjä Aimo Tukiainen rakensi alueelle kesäateljeensa 1960-luvulla ja aloitti kesänäyttelytoiminnan 1967. Purnun mallin mukaan syntyi pian kesänäyttelyjä ympäri maata. Alueella on useita näyttelyhalleja ja perinnerakennuksia Purnua ylläpitää vuonna 1994 perustettu Aimo Tukiaisen Purnun Säätiö, Säätiö esittelee Aimo Tukiaisen tuotantoa, tukee suomalaista nykytaidetta ja edistää kansankulttuuria.

Vieraile sivustolla

Nelimarkka-museo Taidemuseot

Nelimarkka-museo Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo sijaitsee Alajärvellä ja toimii 16 kunnan alueella. Museon missio on taiteilija, professori Eero Nelimarkkaan (1891-1977) ja hänen taiteeseensa liittyvä tietous, asiantuntemus, tutkimus sekä julkaisu- ja näyttelytoiminta.elimarkka-museo järjestää säännöllisesti nykytaiteen näyttelyitä ja kansainvälisiä residenssiprojekteja. Museon yhteydessä toimii taiteilijatalo, Nelimarkka-residenssi, jossa ulkomaisilla taiteilijoilla on mahdollisuus työskennellä ja tutustua alueen ihmisiin. Eero Nelimarkan huvila, Villa Nelimarkka, avattiin yleisölle kesällä 2013.

Vieraile sivustolla

Nelin-Cronströmin taidekoti Taidemuseot

Nelin-Cronströmin taidekoti sijaitsi 1930-luvulla rakennetussa kerrostalossa Rantakadulla Vaasan keskustassa. Elin ja Alfred Nelin aloittivat taidekeräilyn 1920-luvulla. Esillä oli kansainvälistä taidetta, kuten Pierre Bonnardin ja Henri Toulouse-Lautrecin grafiikkaa, ja suomalaista maalaustaidetta, kuten Maria Wiikin, Pekka Halosen ja Ragnar Ekelundin teoksia. Taidekodin uudemman ruotsalaisen ja italialaisen taiteen Anne-Marie ja Nils-Gustav Cronström hankkivat matkoiltaan. Taidekoti on suljettu, ja tarkoitus on siirtää kokoelma nettiin.

Vieraile sivustolla

Niilo Helanderin säätiö Rahoitus

Niilo Helanderin säätiö myöntää avustuksia tieteelliseen, taiteelliseen ja kulttuuriseen työhön, sekä luonnollisille hakijoille että työryhmille.

Vieraile sivustolla

Nykytaiteen museo Kiasma Taidemuseot

Kiasma on Suomen ja lähialueiden johtava nykytaiteen museo ja kuuluu osana Suomen Kansallisgalleriaan. Kiasma järjestää näyttelyitä, kartuttaa kansallista nykytaiteen kokoelmaa ja tuottaa esitystaiteen ohjelmistoa. Tavoitteena on tehdä nykytaide tutuksi mahdollisimman monelle ja tarjota sen kautta elämyksiä ja uusia näkökulmia elämään.

Vieraile sivustolla

NYTE ry. Taiteilijajärjestöt

NYTE ry on Porissa toimiva taiteilijaseura, joka aloitti toimintansa vuonna 1987 pienimuotoisena poikkitaiteellisena taiteilijaryhmänä. NYTE ry:n toiminta keskittyy näyttelytoiminnan lisäksi performanssi-, bändi- ja nykytaidetapahtumien järjestämiseen. NYTE ry toimii erityisesti nuorten satakuntalaisten taiteilijoiden foorumina.

Vieraile sivustolla

Oksasenkatu 11 Galleriat

Oksasenkatu 11 on voittoa tavoittelematon vuonna 2008 perustettu galleria- ja tapahtumatila. Tilassa on mahdollisuus järjestää perinteisiä tai kokeellisia näyttelyitä sekä tapahtumia ja projekteja.

Vieraile sivustolla

ONOMA Festivaalit, tapahtumat ja messut

ONOMA on Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta, jonka jäsenet joko asuvat tai työskentelevät Fiskarsin ruukissa. Osuuskunta on perustettu 1996. Onoman järjestää käsityötä, muotoilua ja taidetta esitteleviä näyttelyitä Fiskarsissa ja muualla. ONOMA-kaupassa myydään osuuskuntalaisten tuotteita. Osuskunta ylläpitää myös kansainvälistä vierasateljeeta

Vieraile sivustolla

Opetus- ja kulttuuriministeriö Rahoitus

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee mm. koulutukseen, tieteeseen, kulttuuriin, liikuntaan ja nuorisotyöhön liittyviä hankkeita.  Valtionavustusten myöntäminen on harkinnanvaraista. Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsee toimialaansa liittyviä tekoja ja tekijöitä erilaisin palkinnoin. Palkintopäätöksiä valmistellaan esim. eri toimikunnissa ja neuvottelukunnissa, joille voi tehdä ehdotuksia palkinnon saajista.

Vieraile sivustolla

Oskar Öflunds Stiftelse Rahoitus

Oskar Öflunds säätiön tarkoitus on tukea kotimaista yleishyödyllistä toimintaa jakamalla apurahoja henkilöille ja yhteisöille, jotka toimivat tieteiden ja kulttuurin eri aloilla.

Vieraile sivustolla

Oulun taidemuseo Taidemuseot

Oulun taidemuseo sijaitsee Ainolan puistossa noin kilometrin päässä Oulun keskustasta. Taidemuseo tuottaa yhteisöllisiä tapahtumia kaupunkialueella ja seutukunnissa. Lisäksi se tukee elinvoimaista kaupunkikulttuuria esittelemällä monimuotoista taidetta ja järjestämällä tapahtumia. Taidemuseolla on kattava kokoelma, johon on tallennettu erityisesti oululaista ja pohjoispohjalaista taidetta. Taidemuseo on osa Oulun museo- ja tiedekeskus Luupin kokonaisuutta.

Vieraile sivustolla

Parvs Publishing Taidemediat ja julkaisut

Kustannusosakeyhtiö Parvs on taidekirjoihin ja arkkitehtuurijulkaisuihin keskittynyt kustantamo. Parvs tekee tilaustyönä kirjoja suomalaisille museoille, gallerioille, taiteilijoille ja arkkitehdeille. Kustantamon tavoitteena on julkaista laadukkaita, aikaa kestäviä taidekirjoja ja tehdä suomalaista taidetta entistä tunnetummaksi. Aiemmin Parvs Publishing -kustantamona tunnettu yritys muuttui vuonna 2016 kustannusosakeyhtiöksi.

Vieraile sivustolla

Pekka Halosen akatemia Taidekoulut

Pekka Halosen akatemia on Tuusulassa sijaitseva kulttuurialan oppilaitos. Kuvallisen ilmaisun koulutukseen erikoistuneessa yksikössä annetaan ammatillista toisen asteen perustutkintokoulutusta ja kansanopistokoulutusta.

Vieraile sivustolla

Pirkanmaan taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Pirkanmaan taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Pirkanmaan maakunnan alue. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Pohjanmaan taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Pohjanmaan taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueet. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Pohjoinen Valokuvakeskus Galleriat

Pohjoinen Valokuvakeskus ry on Pohjois-Suomen alueella toimiva alueellinen valokuvakeskus. Keskus on perustettu 1987 Oulussa.

Vieraile sivustolla

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Pohjois-Karjalan maakunnan alue. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnan alueet. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Pohjoismainen kulttuuripiste Kulttuurikeskukset

Pohjoismainen kulttuuripiste on koko Pohjolassa toimiva kulttuuriorganisaatio, joka ylläpitää kulttuurikeskusta ja pohjoismaista kirjastoa Helsingin Kaisaniemessä. Pohjoismainen kulttuuripiste hallinnoi Pohjoismaiden neuvoston kolmea kulttuuritukiohjelmaa: Kulttuuri- ja taideohjelmaa, Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa sekä NORDBUKia. Organisaatio pyrkii myös profiloimaan pohjoismaista kulttuuriyhteistyötä Pohjolassa ja muualla maailmassa.
Pohjoismainen kulttuuripiste on Pohjoismaiden ministerineuvoston alainen organisaatio.

Vieraile sivustolla

Pohjoismainen kulttuurirahasto Rahoitus

Pohjoismainen kulttuurirahasto tukee uudistuvaa ja dynaamista pohjoismaista taide- ja kulttuurielämää, joka on monimuotoista, saavutettavaa ja laadukasta. Pohjoismaisen kulttuurirahaston tehtävänä on edistää Pohjoismaiden taiteen ja kulttuurin myönteistä kehitystä tukemalla Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin sekä Ahvenanmaan, Färsaarten ja Grönlannin välistä kulttuuriyhteistyötä. Tämä tapahtuu kehittämällä osaamista, edistämällä verkostoitumista sekä myöntämällä taloudellista tukea.

Vieraile sivustolla

Pohjoismainen taidekoulu Taidekoulut

Pohjoismainen taidekoulu on Kokkolassa toimiva vuonna 1984 perustettu oppilaitos joka valmentaa taiteen korkeakouluopintoihin.

Vieraile sivustolla

Porin taidekoulu Taidekoulut

Porin taidekoulu on taiteen oppilaitos Porissa. Koulu perustettiin vuonna 1966 Porin Piirustuskoulu -nimellä kannatusyhdistyksen alaisena. Kuvataiteen opetusta 4-19 -vuotiaille lapsille ja nuorille, sekä yli 16-vuotiaille aikuisten iltalinjalla. Koulussa opiskellaan kuvataiteen tekniikoita monipuolisesti ja pitkäjänteisesti. Opetus sisältää sekä perinteistä kuvan tekemistä piirtämällä, maalaamalla ja muovailemalla, että digitaalista valokuvausta, -piirtämistä, arkkitehtuuria sekä videon ja animaation tekemistä.

Vieraile sivustolla

Porin taidemuseo Taidemuseot

Porin taidemuseo on tunnettu vaihtuvista nykytaiteen näyttelyistään. Peruskokoelma, Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma, sisältää pääosin suomalaista taidetta 1900-luvun vaihteesta nykypäivään pääpainon ollessa uudemmassa sotien jälkeisessä taiteessa.

Vieraile sivustolla

PUBLICS Festivaalit, tapahtumat ja messut

PUBLICS on nykytaiteen toimija ja kuratoriaalinen organisaatio, joka avaa Helsinkiin uuden taidealan erikoiskirjaston, lukuhuoneen ja tapahtumatilan. PUBLICS sijaitsee työväen historiasta ja entisestä teollisuuskeskittymästä tunnetussa Vallilassa, joka tänä päivänä kokoaa alueelle moninaisia kulttuurikeskittymiä, taiteilijoiden työtiloja ja akateemisia yhteisöjä.

PUBLICS jatkaa vuonna 2013 perustetun nykytaideorganisaatio Checkpoint Helsingin toimintaa.

Vieraile sivustolla

Puupäähattu Taidepalkinnot

Suomen sarjakuvaseuran myöntämä palkinto on arvostetuin suomalaiselle sarjakuvantekijälle jaettava palkinto.

Puupäähattu

 

RABRAB Taidemediat ja julkaisut

RABRAB on julkaisu joka keskittyy politiikan ja taiteen kysymyksiin ja tutkimukseen.

Vieraile sivustolla

Rauma Biennale Balticum Festivaalit, tapahtumat ja messut

Rauma Biennale Balticum -näyttelysarjan historia on pitkä. Rauman taidemuseo on järjestänyt tätä Itämeren alueen näyttelyä yhtäjaksoisesti vuodesta 1977, jolloin järjestettiin ensimmäinen Pohjanlahden Biennale. Vuonna 1985 biennaali laajennettiin käsittämään koko Itämeren alue ja vuodesta 1990 alkaen näyttely on koottu erillisten teemojen mukaan. Näyttely on vakiinnuttanut paikkansa kansainvälisesti yhtenä keskeisenä Itämeren alueen nykytaidetapahtumana ja Suomessa valtakunnallisesti merkittävänä taidenäyttelynä.

Vieraile sivustolla

Rauman taidemuseo Taidemuseot

Rauman taidemuseo toimii Vanhassa Raumassa Pinnalan talossa. Museon rakennukset ja suojaisa pihapiiri muodostavat yhden Vanhan Rauman parhaiten säilyneistä talokokonaisuuksista. Museon ohjelmassa on vaihtuvia näyttelyitä, tapahtumia, työpajoja ja luentoja. Vuodesta 1985 alkaen Rauman taidemuseo on järjestänyt Itämeren ympärillä olevien valtioiden nykytaiteen Rauma Biennale Balticum -näyttelyä.

Vieraile sivustolla

Residenssiorganisaatiot Residenssiorganisaatiot

Riihimäen taidemuseo Taidemuseot

Riihimäen taidemuseossa on esillä vaihtuvia taidenäyttelyitä merkittäviltä taiteilijoilta ja taiteilijaryhmiltä sekä museon omista kokoelmista. Museon kokoelmiin kuuluu mm. Helene Schjerfbeckin, Tyko Sallisen ja Jalmari Ruokokosken teoksia. Pienoisnäyttelyissä esitellään paikallisia ja ajankohtaisia aiheita. Lisäksi taidemuseossa järjestetään oheistapahtumia: konsertteja, esityksiä, luentoja ja työpajoja.

Vieraile sivustolla

Rovaniemen taidemuseo Korundi Taidemuseot

Rovaniemen taidemuseo avattiin 1986, kun Jenny ja Antti Wihurin rahasto lahjoitti taidekokoelmansa Rovaniemen kaupungille. Suomalaista nykytaidetta käsittävässä kokoelmassa oli tuolloin n. 500 taideteosta. Karttuva kokoelma sai lisää tilaa, kun museon laajennus valmisti toukokuussa 2011. Vanha postiautovarikko sai nimekseen Korundi kovan korukiven mukaan, jota kutsutaan myös Lapin tähdeksi. Kokoelmien pääpaino on pohjoisten alueiden taiteessa.

Vieraile sivustolla

Saariaho Järvenpää Galleriat

Saariaho Järvenpää on Helsingin keskustassa sijaitseva galleria, joka keskittyy näyttelyissään nykytaiteen esittelyyn.

Vieraile sivustolla

Saimaan ammattikorkeakoulu Taidekorkeakoulut

Saimaan ammattikorkeakoulu on kansainvälinen korkeakoulu, joka tarjoaa kansainvälistä ja käytännönläheistä koulutusta viidellä eri alalla: tekniikassa, sosiaali- ja terveysalalla, liiketaloudessa, hotelli- ja ravintola-alalla sekä kuvataiteessa. Kuvataiteen koulutuksessa voi opiskella taidegrafiikkaa, maalausta, valokuvataidetta, kuvanveistoa tai korutaidetta.

Vieraile sivustolla

Salon taidemuseo Veturitalli Taidemuseot

Salon taidemuseo Veturitalli on Salossa sijaitseva kaupungin taidemuseo, jonka tilat ovat vanhassa veturitallissa ja siihen liittyvässä uudissiivessä. Museo on avattu 1998.

Vieraile sivustolla

Sara Hildenin taidemuseo Taidemuseot

Sara Hildenin taidemuseon modernin taiteen museon kokoelma sisältää suomalaista ja ulkomaista taidetta, maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa, painopiste on 1960- ja 1970-luvun taiteessa. Erityiskokoelmana Erik Enrothin varhaistuotantoa 1945-62. Vaihtuvia näyttelyitä erityisesti kansainvälisestä nykytaiteesta.

Vieraile sivustolla

Sarjakuva-Finlandia Taidepalkinnot

Tampere Kuplii ry:n perustama palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkinnon suuruus on 5000 euroa.

Sarjakuva-Finlandia

 

Sarjakuvantekijät ry. Rahoitus

Sarjakuvantekijät ry:n Pätkä-apurahoja myönnetään työskentelyyn ja erilaisten sarjakuvahankkeiden toteuttamiseen.

Vieraile sivustolla

Satakunnan ammattikorkeakoulu Taidekorkeakoulut

Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteenkoulutus sijaitsee Kankaanpäässä. Ammatillisen kuvataiteilijoita kouluttavan oppilaitoksen suuntautumisvaihtoehtoja ovat kuvanveisto, maalaus, taidegrafiikka sekä esitystaide.

Vieraile sivustolla

Satakunnan taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Satakunnan taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Satakunnan maakunnan alue. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivulla

Savoy-teatteri Kulttuurikeskukset

Savoy-teatteri on kotimaisten ja ulkomaisten esiintyjien vierailuteatteri Helsingin Kaartinkaupungissa. Erityisen tunnettu se on maailmanmusiikin konserttipaikkana. Savoy-teatteri on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen toimipaikoista. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 erilaista esiintyjäryhmää eri puolilta maailmaa. Savoy-teatterin ohjelmisto koostuu omatuotantoisista tapahtumista, yhteistyössä muiden tapahtumajärjestäjien kanssa tuotetuista tapahtumista sekä ohjelmatoimistojen, festivaalien ja yksityisten tapahtumajärjestäjien tapahtumista. Savoy-teatteri sijaitsee Kasarmikadulla Kaartinkaupungissa, aivan Esplanadin puiston kupeessa.

Vieraile sivustolla

Serlachius-museo Gösta Taidemuseot

Taidemuseo Göstassa nähdään vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä ja aina myös helmiä Gösta Serlachiuksen taidesäätiön omista kokoelmista, jotka kuuluvat Pohjoismaiden suurimpiin yksityisiin taidekokoelmiin. Kokoelma tunnetaan muun muassa Akseli Gallen-Kallelan, Albert Edelfeltin, Helene Schjerfbeckin ja Hugo Simbergin teoksista.

Taidemuseo Göstan näyttelyt levittäytyvät kahteen rakennukseen: kartanoon, joka aikanaan oli vuorineuvos Gösta Serlachiuksen koti ja kesällä 2014 valmistuneeseen paviljonkiin, modernin puuarkkitehtuurin taidonnäytteeseen.

Vieraile sivustolla

Serlachius-museo Gustaf Taidemuseot

Serlachius-museo Gustafissa pääroolissa ovat tarinat. Sen näyttelyt liittyvät usein pienen taidekaupungin historiaan ja elämään. Ne avautuvat katsojille draaman ja tarinoiden kautta.

Museorakennus valmistui G.A. Serlachius Osakeyhtiön pääkonttoriksi 1934. Funkkistyyliä edustavaa rakennusta koristavat tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden teokset. Gösta Serlachiuksen taidesäätiö osti rakennukset vuonna 2000, ja se avattiin museokäyttöön vuonna 2003.

Vieraile sivustolla

SIC Galleriat

SIC on helsinkiläisen taiteilijaryhmän vuonna 2012 perustama nykytaiteeseen keskittyvä galleria Helsingissä.

Vieraile sivustolla

Sinebrychoffin taidemuseo Taidemuseot

Sinebrychoffin taidemuseo on erikoistunut vanhaan eurooppalaiseen taiteeseen, ja sieltä löytyvät mm. maan arvokkaimmat vanhojen mestareiden maalaukset. Yläkerran kotimuseo on rekonstruktio maineikkaan panimoyrittäjän edustusasunnosta. Sinebrychoffin taidemuseo on osa Kansallisgalleriaa.

Vieraile sivustolla

Sinne Galleriat

Sinne on paikka suomalaiselle ja kansainväliselle nykytaiteelle. Painopisteenä on taide, joka määrittelee olemassa olevat säännöt uusiksi, ja liikkuu uusia alueita kohti.
Ohjelmisto koostuu näyttelyistä, taiteilijakeskusteluista ja seminaareista, Sinne tukee kanssakäymistä nykytaiteen kanssa. Tavoitteena on tukea taiteellista toimintaa sekä toimia paikkana, jossa taiteesta keskustellaan. Sinnellä on myös taidekasvatusohjelma, joka on suunnattu muun muassa koululaisille ja päiväkotilapsille. Toimintaa ylläpitää Pro Artibus -säätiö, joka on itsenäinen osa Svenska kulturfondenin organisaatiota.

Vieraile sivustolla

Sirkuksen tiedotuskeskus Tiedotuskeskukset

Sirkuksen Tiedotuskeskus on suomalaisen sirkusalan kehitysorganisaatio, jonka tehtävänä on muun muassa koota ja levittää sirkustietoutta, luoda ja ylläpitää kansainvälisiä sirkusalan suhteita, tukea sirkuksen vientiä sekä toimia välittäjätahona sirkusalan ja julkisen päätöksenteon välillä tavoitteenaan sirkustaiteen aseman parantaminen Suomessa ja kansainvälisellä toimintakentällä. Sirkuksen tiedotuskeskus on perustettu vuonna 2006. Se saa toiminnalleen tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Vieraile sivustolla

Skrew You!-palkinto Taidepalkinnot

Oulun sarjakuvaseuran myöntää Skrew you -tunnustuspalkintoja sarjakuvan hyväksi tehdystä työstä.

Skrew You!-palkinto

 

Snellman-korkeakoulu Taidekorkeakoulut

Snellman-korkeakoulussa saa kelpoisuuden luokanopettajan sekä taito- ja taideaineiden opettajan ammatteihin Suomen steinerkouluissa kuin myös varhaiskasvattajan ammattiin steinerpäiväkodeissa.

Vieraile sivustolla

Sorbus Galleria Galleriat

Sorbus on tammikuussa 2013 avattu taidetila Helsingin Vaasankadulla. Sorbus tuo esille nuorta nykytaidetta eri taiteenaloilta. Voittoa tavoittelemattoman taidetilan takana on taiteilijatyöryhmä.

Vieraile sivustolla

Stoa Kulttuurikeskukset

Stoa on Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva kulttuurikeskus. Se on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen toimipaikoista.  Stoassa on kaksi salia, teatterisali ja musiikkisali, joissa järjestetään teatteri- ja musiikkiesityksiä. Stoan ohjelmiston ydintä ovat tanssi, nykysirkus, eri alojen festivaalit, taidekasvatus, näyttelyt sekä monimuotoiset ja monikulttuuriset esitykset ja tapahtumat. Stoan ohjelmistossa on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja esityksiä, elokuvia ja tapahtumia.

Vieraile sivustolla

Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti toimii tiedonvälittäjänä ja yhteyksien luojana. Toiminta on laajaa, ja ohjelma koostuu mm. näyttelyistä, konserteista, kirjailijavierailuista, seminaareista ja luennoista. Tapahtumia järjestetään yhteistyössä norjalaisten ja suomalaisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa eri puolella Norjaa. Kulttuuri-instituutti sijaitsee Oslossa, mutta sen toiminta-alueeseen kuuluu koko Norja.

Vieraile sivustolla

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto Rahoitus

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Norjan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta. Rahasto jakaa apurahoina ja stipendeinä tukea erilaisiin hankkeisiin yhteiskunnan ja kulttuurielämän eri sektoreille.

Vieraile sivustolla

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto Rahoitus

Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tehtävänä on edistää Ruotsin ja Suomen välistä yhteistyötä kulttuurin ja elinkeinoelämän alalla sekä lisätä näiden maiden keskinäistä tuntemusta. Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto perustettiin vuonna 1960 Suomen ja Ruotsin hallitusten päätöksellä.

Vieraile sivustolla

Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto Rahoitus

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Tanskan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta. Rahasto jakaa apurahoina ja stipendeinä tukea erilaisiin hankkeisiin yhteiskunnan ja kulttuurielämän eri sektoreille.

Vieraile sivustolla

Suomen akvarellitaiteen yhdistys Taiteilijajärjestöt

Suomen akvarellitaiteen yhdistys on perustettu vuonna 1998 ja sillä on lähes 700 jäsentä ympäri Suomen.

Vieraile sivustolla

Suomen Ateenan-instituutti Kulttuuri-instituutit

Vuonna 1984 perustettu Suomen Ateenan-instituutti on toiseksi vanhin Suomen ulkomailla toimivista instituuteista. Se on tiedeinstituutti, jonka päätehtävänä on harjoittaa ja edistää Kreikan arkeologian, historian, kielen ja kulttuurin tutkimusta aina antiikin ajasta nykypäivään asti.

Vieraile sivustolla

Suomen Benelux-instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Benelux-instituutti on Brysselissä sijaitseva kulttuuri-instituutti. Vuonna 1993 perustetun instituutin toimialueita ovat Alankomaat, Belgia sekä Luxemburg. Benelux-instituutti on yksi seitsemästätoista suomalaisesta kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Benelux-instituutti on itsenäinen, yleishyödyllinen organisaatio, jota rahoittavat Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö sekä lukuisat julkiset ja yksityiset rahastot. Instituuttia ylläpitää Suomen Benelux-instituutin säätiö.

Vieraile sivustolla

Suomen biotaiteen seura Taiteilijajärjestöt

Suomen biotaiteen seura on perustettu vuonna 2008 edistämään ja tukemaan biotaiteen kehitystä ja asemaa Suomessa.

Vieraile sivustolla

Suomen elokuvasäätiö Tiedotuskeskukset

Suomen elokuvasäätiön tehtävänä on tukea ja edistää suomalaista elokuva-alaa. Elokuvasäätiö myöntää tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon sekä niiden esittämiseen ja levittämiseen erilaisissa jakelukanavissa. Säätiö vastaa keskeisesti myös suomalaisen elokuvan kulttuuriviennistä ja jakaa elokuvien kansainvälisen toiminnan tukea. Säätiö saa varansa Veikkauksen voittovaroista elokuvataiteen edistämiseen osoitetusta määrärahasta.

Vieraile sivustolla

Suomen Japanin Instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Japanin Instituutti on tiedeinstituutti, joka vaikuttaa aktiivisesti myös kulttuurikentällä. Instituutin tavoitteena on mahdollistaaa vuorovaikutusta ja kehittää yhteistyötä maidenvälillä toimimalla aktiivisesti tieteen, koulutuksen, tekniikan, talouden ja kulttuurin aloilla. Instituutti avustaa yhteistyökumppaneiden etsimisessä, näyttelyiden, tapahtumien ja seminaarien järjestämisessä sekä tukee suomalaisten ja japanilaisten koulujen, yliopistojen ja tutkijoiden yhteistyötä.

Vieraile sivustolla

Suomen Kansallisgalleria Taidemuseot

Suomen Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. Kansallisgalleria on maan suurin taidemuseo-organisaatio ja kansallinen kulttuurilaitos, jossa työskentelee noin 250 alan ammattilaista. Kansallisgallerian museoissa vierailee vuosittain noin 500 000 kävijää.

Vieraile sivustolla

Suomen Kulttuurirahasto Rahoitus

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka jakaa apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta kulttuurielämän eri aloille. Säätiöllä on myös omaa kulttuuritoimintaa.

Vieraile sivustolla

Suomen kulttuurirahaston palkinnot Taidepalkinnot

Suomen Kulttuurirahasto on vuodesta 1941 alkaen jakanut hakemuksetta palkintoja tunnustuksena merkittävistä suorituksista suomalaiskansallisen kulttuurin eri aloilla.

Suomen kulttuurirahaston palkinnot

 

Suomen Kuvanveistäjäliitto Taiteilijajärjestöt

Suomen Kuvanveistäjäliitto on vuonna 1910 perustettu kuvanveistäjien valtakunnallinen ammattiliitto. Liitto edistää ja esittelee suomalaista kuvanveistotaidetta, valvoo kuvanveistäjien ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja, edistää kansainvälistä yhteistoimintaa sekä yleisön kiinnostusta kuvanveistoon.

Vieraile sivustolla

Suomen kuvataidejärjestöjen liitto Taiteilijajärjestöt

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on vuonna 1938 perustettu valtakunnallinen kuvataidejärjestöjen katto-organisaatio, johon kuuluu 52 taiteilijayhdistystä. Liiton tarkoituksena on koota yhteistyöhön eri puolella Suomea toimivat kuvataidejärjestöt ja toimia niiden valtakunnallisena yhdyssiteenä kuvataiteen aseman parantamiseksi koko maassa. Liitto pyrkii edistämään alueellista yhdenvertaisuutta ja kohentamaan erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja pienemmillä paikkakunnilla toimivien taiteilijayhdistysten asemaa ja kuvataiteilijoiden toimeentulomahdollisuuksia. Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on yksi Suomen Taiteilijaseuran jäsenyhteisöistä.

Vieraile sivustolla

Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) Kulttuuri-instituutit

Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) on tiedeinstituutti, joka keskittyy Lähi-idän kielten, kulttuurien ja uskontojen sekä yhteiskuntien tutkimukseen. Instituutti tukee suomalaista Lähi-idän tutkimusta ja järjestää alan opetusta yhteistyössä Suomen ja Lähi-idän maiden korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

Vieraile sivustolla

Suomen Lontoon instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Instituutin tehtävä on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Lisäksi rohkaista poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Vieraile sivustolla

Suomen Madridin-instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Madridin-instituutti on yksi kuudestatoista ulkomailla toimivasta kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Suomen Madridin-instituuttia ylläpitää yksityinen Iberialais-amerikkalainen säätiö sr. Rahoituksensa instituutti saa suurimmaksi osaksi Suomen opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Vieraile sivustolla

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti toimii nykytaiteen, designin ja arkkitehtuurin kentillä luoden vuoropuhelua suomalaisten ja amerikkalaisten toimijoiden ja yleisöjen välille. Kulttuuri-instituutin toiminta tähtää ihmisten ja ideoiden liikkeelle laittamiseen, kansainvälisen dialogin edistämiseen sekä eri visuaalisten taidemuotojen välisen vuorovaikutuksen luomiseen.

Vieraile sivustolla

Suomen Pietarin instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Pietarin instituutti on suomalaisen ja venäläisen kulttuurin sekä tieteellisen yhteistyön kohtauspaikka Venäjän Pohjoisessa pääkaupungissa, Pietarissa. Instituutti järjestää näyttelyitä, konsertteja, seminaareja ja muita tapahtumia, tukee suomen kielen opettajien täydennyskoulutusta sekä järjestää seminaareja suomalaisen kirjallisuuden venäjäntäjille.

Vieraile sivustolla

Suomen Ranskan instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Ranskan instituutti on monialainen kulttuuritoimija joka esittelee ja edistää suomalaista kulttuuria, taidetta ja luovia aloja Ranskassa. Instituutin tuottaa omaa kulttuuriohjelmistoa, sekä toteuttaa monipuolisesti ”hors les murs” -tapahtumia yhteistyössä eri paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

Vieraile sivustolla

Suomen Rooma instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Rooma instituutti järjestää opetusta ja tutkimusta ennen kaikkea antiikintutkimuksen eri aloilla. Tutkimusalat ovat antiikin ja keskiajan historia, klassillinen filologia, arkeologia ja taidehistoria; instituutti on erityisen tunnettu epigraafisista tutkimuksistaan. Lisäksi instituutti majoittaa stipendiaatteja, eri alojen tutkijoita ja myös taiteen eri alojen edustajia. Instituutti sijaitsee Suomen valtion vuonna 1950 ostamassa arvokkaassa Villa Lanten renessanssihuvilassa.

Vieraile sivustolla

Suomen Saksan-instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Saksan-instituutti neuvoo ja verkottaa eri toimijoita sekä tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolista ohjelmaa kulttuurista ja yhteiskunnasta kiinnostuneille.

Vieraile sivustolla

Suomen taidegraafikot ry. Taiteilijajärjestöt

Suomen Taidegraafikot ry on yleishyödyllinen, vuonna 1931 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää taidegrafiikan ja piirustustaiteen tunnettavuutta ja harjoittaa aktiivista tiedotus- ja näyttelytoimintaa. Suomen Taidegraafikot ry on Suomen Taiteilijaseuran jäsenjärjestö. Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä muiden suomalaisten taiteilijajärjestöjen kanssa. Se hoitaa myös yhteyksiä ulkomaisiin järjestöihin.

Vieraile sivustolla

Suomen Taiteilijaseura Taiteilijajärjestöt

Suomen Taiteilijaseura on vuonna 1864 perustettu valtakunnallinen kuvataiteen vaikuttaja- ja asiantuntijajärjestö. Seuran muodostavat keskeiset kuvataidealan taiteilijajärjestöt. Kaikkiaan seuran piirissä on noin 3 000 ammattikuvataiteilijaa. Vuonna 1952 se muutettiin valtakunnalliseksi keskusjärjestöksi, johon kuuluvat nykyään Suomen Kuvanveistäjäliitto, Taidemaalariliitto, Suomen Taidegraafikot, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto, Valokuvataiteilijoiden liitto ja Muu ry.

Vieraile sivustolla

Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Tanskan kulttuuri-instituutti (säätiö) on perustettu joulukuussa 1991. Instituutin tehtävänä on edistää suomalaisen kulttuurin ja taiteen tunnetuksi tekemistä sen eri muodoissa Tanskassa. Kaikki tapahtumat tuotetaan yhteistyössa tanskalaisten kulttuurialan ammattilaisten kanssa.

Vieraile sivustolla

Suomen valokuvataiteen museo Taidemuseot

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen erikoismuseo, joka sijaitsee Kaapelitehtaalla, Suomen suurimmassa kulttuurikeskuksessa. Museo esittelee valokuvataiteen lisäksi myös muita valokuvauksen alueita. Lisäksi valokuvahistoriallista aineistoa, kuva-arkisto ja käsikirjasto.

Vieraile sivustolla

Suomen Viron-instituutti Kulttuuri-instituutit

Suomen Viron-instituutin tehtävänä on ylläpitää ja kehittää suomalais-virolaisia kulttuurisuhteita ja koulutusyhteistyötä, tiedottaa Suomesta sekä edistää Suomen ja Viron välisiä yhteyksiä yhteiskunta- ja elinkeinoelämän eri aloilla. Instituutin toiminnasta vastaa Suomen Viron-instituutin säätiö – Stiftelsen för Finlands institut i Estland. Säätiön perustajina oli 40 suomalaista korkeakoulua, järjestöä ja yritystä sekä opetusministeriö ja opetushallitus. Säätiön kotipaikka on Helsinki.

Vieraile sivustolla

Suomi-palkinto Taidepalkinnot

Suomi-palkinto on opetus- ja kulttuuriministerin antama tunnustus merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi myös olla huomattava taiteellinen saavutus tai lupaava läpimurto.

Svenska kulturfonden Rahoitus

Svenska kulturfondenin tehtävänä on tukea ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä ja suomenruotsalaista toimintaa Suomessa. Svenska kulturfonden on perustettu vuonna 1908, ja nykyään se toimii katto-organisaationa noin 480 rahastolle, jotka pohjautuvat testamentteihin sekä yksityishenkilöiden, yhteisöjen ja yritysten tekemiin lahjoituksiin. Svenska kulturfondenin omistaa ja sitä hallinnoi Svenska litteratursällskapet. Rahaston tuoton jakavat Kulturfondenin luottamuselimet, jotka nimeää Ruotsalainen kansanpuolue.

Vieraile sivustolla

TADAH Taidemediat ja julkaisut

TADAH on Helsingissä toimiva itsenäinen, alakulttuureihin keskittyvä julkaisu, joka käsittelee monipuolisesti nykytaidetta, musiikkia, elokuvaa sekä mediataidetta. Jokaisessa numerossa esitellään monipuolinen kirjo taiteilijoita ja kollektiiveja, erityisesti nousevia kykyjä, sekä suositellaan ajankohtaisia kulttuuritapahtumia ja -ilmiöitä.

Taidekeskus Salmela Festivaalit, tapahtumat ja messut

Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmista kesäaikaisista kulttuuritapahtumista. Salmelan yhtenä toiminnan keskeisenä tavoitteena on kulttuurihistoriallisesti merkittävän ympäristön suojeleminen, elävöittäminen ja käyttöönotto.

Vieraile sivustolla

Taidekirppis Artist space

Taidekirppis on taitelijoiden ylläpitämä tila, arkisto, kohtaamispaikka, taidealusta ja nykytaiteen kokoelma.  Se on alusta, jolla uudelleen arvioidaan näyttelykokemuksia ja luodaan arkisto menneistä näyttelyistä. Yhdistämällä digitaalisen arkiston ja Suomessa asuvien nousevien taiteilijoiden töiden fyysisen kokoelman Taidekirppis pyrkii rakentamaan vaihtoehtoisen historiallisen tallenteen, joka voi toimia työkaluna kriittiselle ajattelulle ja heijastaa työskentelyolosuhteita, jotka muovaavat taiteen harjoittamistamme. Taidekirppis on kuitenkin ennen kaikkea koti taideteoksille, jotka ovat läpikäyneet elinkaaren luomisesta näyttelyyn ja ovat nyt kodittomia.

Taidekoti Kirpilä Taidemuseot

Taidekoti Kirpilä on lääkäri Juhani Kirpilän (1931–1988) Suomen Kulttuurirahastolle lahjoittama koti, jossa on esillä hänen keräämänsä suomalaisen taiteen kokoelma. Avaran töölöläiskodin miljöössä voi tutustua tunnettujen taiteilijoiden teoksiin 1880-luvulta aina 1970-luvulle asti.

Vieraile sivustolla

Taidekoulu MAA Taidekoulut

Vuonna 1986 perustettu Taidekoulu MAA on kannatusyhdistyksen ylläpitämä yksityinen taideoppilaitos. Taidekoulu MAAssa voi opiskella kolmivuotisella nykytaiteilijan ammattiin valmistavalla päivälinjalla sekä avoimilla iltakursseilla.

Vieraile sivustolla

Taidelainaamot Taidelainaamot

ARTo – taidelainaamo ja -myymälä- Vieraile sivulla

Espoon Kuvataiteilijoiden Taidelainaamo LAINA. Vieraile sivulla

Etelä-Karjalan Taiteilijaseura ry Taidelainaamo. Vieraile sivulla

G12. Vieraile sivulla

G12 Helsinki. Vieraile sivulla

Galleria Becker ja taidelainaamo. Vieraile sivulla

Galleria K ja Taidelainaamo. Vieraile sivulla

Galleria Johan S. Vieraile sivulla

Helsingin Taiteilijaseuran Rikhardinkadun kirjaston Taidelainaamo. Vieraile sivulla

Lahden Taidelainaamo. Vieraile sivulla

Mäntän kirjasto taidelainaamo. Vieraile sivulla

Myyntikokoelma ja taidelainaamo GRAFOTEEKKI. Vieraile sivulla

Nurmijärven Taideyhdistyksen Taidelainaamo ja Galleria. Vieraile sivulla

Porin Taidelainaamo. Vieraile sivulla

Rauman taidelainaamo. Vieraile sivulla

Seinäjoen Taiteilijaseuran taidelainaamo. Vieraile sivulla

Sipoon Taidelainaamo. Vieraile sivulla

Taidelainaamo Ars-Häme ry. Vieraile sivulla

Taidelainaamo ja galleria Valkeakoski. Vieraile sivulla

Taidelainaamo ja Galleria Kohina. Vieraile sivulla

Taidelainaamo Konsta. Vieraile sivulla

Taidelainaamo Vaiveronkatu 10. Vieraile sivulla

Taikka. Vieraile sivulla

Tampereen Taiteilijaseuran Taidelainaamo. Vieraile sivulla

Turun Taidelainaamo. Vieraile sivulla

Vaasan Taidelainaamo. Vieraile sivulla

Taidemaalariliitto Taiteilijajärjestöt

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä liitolla on noin 1300. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Taidemaalariliitolla on galleria, taiteilijatarvikevälitys ja toimisto Helsingissä.

Vieraile sivustolla

Taideyliopisto Taidekorkeakoulut

Taideyliopistoon kuuluu kolme akatemiaa: Taideyliopiston Kuvataideakatemia (vuoteen 2013 Kuvataideakatemia), Taideyliopiston Sibelius-Akatemia (vuoteen 2013 Sibelius-Akatemia) ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu (vuoteen 2013 Teatterikorkeakoulu), jotka vastaavat entisiä itsenäisiä yliopistoja.

Vieraile sivustolla

Taideyliopiston Kuvataideakatemia Taidekorkeakoulut

Kuvataideakatemia on kuvataiteisiin keskittynyt kansainvälinen akatemia ja ainoa laatuaan Suomessa. Se tarjoaa korkeatasoista opetusta kuvanveistossa, liikkuvassa kuvassa, maalaustaiteessa, paikka- ja tilannesidonnaisessa taiteessa, taidegrafiikassa ja valokuvataiteessa, ja on uranuurtaja taiteellisen tutkimuksen saralla. Kuvataideakatemia on kouluttanut kuvataiteilijoita vuodesta 1848.

Vieraile sivustolla

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia Taidekorkeakoulut

Sibelius-Akatemia antaa musiikin alan ylintä opetusta Suomessa. Oppilaitos kouluttaa itsenäiseen taiteelliseen työhön kykeneviä taiteilijoita, pedagogeja ja musiikin asiantuntijoita monipuolisiin tehtäviin.

Vieraile sivustolla

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu Taidekorkeakoulut

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu (TeaK) on esittävien taiteiden uudistaja ja kiinnostusta herättävä tutkimusyksikkö. Koulutusvaihtoehdot ovat valo- tai äänisuunnittelu, tanssi, koreografi, teatteri- tai tanssialan pedagogi, näyttelijä, ohjaaja, dramaturgi tai esitystaitelija sekä ruotsinkielinen näyttelijätaiteenkoulutus.

Vieraile sivustolla

Taiteen edistämiskeskuksen alueelliset taidepalkinnot Taidepalkinnot

Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Taiteen edistämiskeskus

Taiteen edistämiskeskus (Taike) Taiteilijajärjestöt

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille – yhteensä noin 32 miljoonaa euroa vuosittain.  Alueelliset taidetoimikunnat ovat Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelimiä, jotka päättävät taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista alueellaan. Lisäksi ne päättävät lastenkulttuurin apurahoista ja antavat asiantuntijalausuntonsa lastenkulttuurin sekä kulttuurin hyvinvoinnin yhteisöavustuksista. Taideneuvosto nimeää jäsenet kaksivuotiskausiksi kuultuaan taiteen kannalta merkittäviä alueellisia tahoja.

Vieraile sivustolla

Taiteen valtionpalkinnot Taidepalkinnot

Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä palkinto voidaan myöntää taiteenharjoittajalle tai kahden tai useamman taiteenharjoittajan muodostamalle työryhmälle tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana valmistuneesta, kyseisen taiteen alan piiriin kuuluvasta ansiokkaasta työstä tai suorituksesta. Palkinto voidaan myöntää taiteenharjoittajalle myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta asianomaisen taiteen alan hyväksi. Lisäksi palkinto voidaan myöntää myös taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle.

Taiteen valtionpalkinnot

 

Taiteilija Taidemediat ja julkaisut

Taiteilija on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti verkossa. Taiteilija on 3 000:n ammattikuvataiteilijan äänenkannattaja, joka valottaa kuvataiteilijoiden näkökulmaa taiteeseen, työhön ja yhteiskuntaan. Vuonna 1959 perustettu Taiteilija-lehti muuttui verkkojulkaisuksi 2012. Verkkolehti tarjoaa lukijalle sekä juttukokonaisuuksia että uutisointia kuvataiteilijoista ja heidän työhönsä liittyvistä aiheista. Taiteilija-lehteä julkaisee Suomen Taiteilijaseura yhteistyössä jäsenjärjestöjensä Muu ry:n, Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton, Suomen Kuvanveistäjäliiton, Suomen Taidegraafikoiden, Taidemaalariliiton ja Valokuvataiteilijoiden liiton kanssa.

Vieraile sivustolla

Taiteilijaseurojen Galleriat Galleriat Taiteilijajärjestöt

Black Wall Gallery / Vaasan taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

Galleria 5 / Oulun taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

Galleria Å / Turun taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

Galleria Becker / Jyväskylän taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

Galleria Kohina / Joensuun taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

Galleria K / Vantaan taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

Galleria Kone / Ars Häme ry

Vieraile sivustolla

Galleria Rajatila / Rajataide ry

Vieraile sivustolla

Galleria Rantakasarmi / Helsingin taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

Galleria Tärinä / Riihimäen kuvataiteilijat ry

Vieraile sivustolla

Kouta Gallery / Kouvolan taiteilijaseura

Vieraile sivustolla

Gallery Ars Nova

Vieraile sivustolla

Promenadigalleria / Hyvinkään taiteilijaseura

Vieraile sivustolla

Punnosen talo / Keuruun taiteilijaseura

Vieraile sivustolla

Uusi Kipinä / Lahden taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

P-galleria / Porin taiteilijaseura ry

Vieraile sivustolla

Gallery Joella / Turun taidegraafikot ry

Vieraile sivustolla

Galleria 3H+K / NYTE ry

Vieraile sivustolla

Akvart Galleria

Vieraile sivustolla

Galleria Napa / Rovaniemen taiteilijaseura

Vieraile sivustolla

Mältinranta taidekeskus / Tampereen taiteilijaseura

Vieraile sivustolla

Taidetalo / Järvenpään taideseura ry

Vieraile sivustolla

Kamera-galleria

Vieraile sivustolla

Galleria Aarni / Espoon kuvataiteilijat

Vieraile sivustolla

Galleria Aapeli / Suomen taiteilijat ry.

Vieraile sivustolla

Tampereen nykytaiteen museo Taidemuseot

Tampereen nykytaiteen museo toimii Tampereen taidemuseon alaisena yksikkönä. Se osallistuu Tampereen taidemuseon näyttelytoimintaan ja järjestää taideprojekteja vaihtuvissa tiloissa kaupunkiympäristössä. Nykytaiteen museo osallistuu Tampereen taidemuseon kokoelmayksikön toimintaan päävastuualueenaan kaupungin taidekokoelmien sijoitustoiminta ja huolto.

Vieraile sivustolla

Tampereen taidemuseo Taidemuseot

Tampereen taidemuseo esittelee taidehistoriallisia teemoja sekä nykytaiteen ilmiöitä niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin kuvataiteessa. Taidemuseo tunnetaan erityisesti Vuoden nuori taiteilija -tapahtumasta sekä julkaisutoiminnasta. Museon hallinnoimissa kokoelmissa on n. 14 000 teosta, pääasiassa suomalaista taidetta 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Nykytaidetta edustaa Vuoden nuoriksi taiteilijoiksi valittujen teoskokonaisuus ja Tampereen Nykytaiteen museon kokoelma. Kansainvälisesti tunnetuin osa on Muumilaakson kokoelma, joka sisältää Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia ja muumikuvaelmia. Taidemuseolla on myös talletuksia useilta eri tallettajilta, kuten Suomen Mitalitaiteen Killalta. Museo sijaitsee 1838 valmistuneessa C.L.Engelin suunnittelemassa entisessä viljamakasiinissa.

Vieraile sivulla

Tanssin Tiedotuskeskus Tiedotuskeskukset

Tanssin Tiedotuskeskus edistää tanssitaiteen asemaa, toimintaedellytyksiä ja tunnettuutta Suomessa sekä tekee suomalaista tanssitaidetta tunnetuksi ulkomailla. Tiedotuskeskus pyrkii parantamaan tanssin asemaa myös tukemalla tanssikulttuurin kehitystä. Tiedotuskeskuksen perusrahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Vieraile sivustolla

Teatterin tiedotuskeskus TINFO Tiedotuskeskukset

Teatterin tiedotuskeskus ry, Teaterinfo Finland, Theatre Info Finland (TINFO) palvelee alan ammattilaisia Suomessa ja muualla maailmassa. TINFO on välittäjä ja mahdollistaja. Se tukee toiminnallaan taiteilijoidemme verkottumista ja kansainvälistä liikkuvuutta sekä edistää esittävien taiteiden yhteistuotantoja ja kumppanuuksia.

Vieraile sivustolla

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo Taiteilijajärjestöt

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö, joka kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa. Ornamoon kuuluu yli 2 400 jäsentä. Jäsenistö koostuu muotoilualan korkeakoulutetuista ammattilaisista. He työskentelevät muun muassa sisustusarkkitehtuurin, teollisen muotoilun, kaluste-, tekstiili- ja vaatesuunnittelun, pakkaussuunnittelun, palvelumuotoilun, digitaalisen suunnittelun, käyttöliittymien, taidekäsityön ja taiteen aloilla.

Vieraile sivustolla

Third Space Galleriat

Third Space on nuorten kansainvälisten taiteilijoiden ja kuraattorien pitämä galleria Helsingissä. Third Space järjestää näyttelyiden  lisäksi keskustelutilaisuuksia ja muita tapahtumia.

Vieraile sivustolla

Tiina ja Antti Herlinin säätiö Rahoitus

Tiina ja Antti Herlinin säätiön tarkoituksena on yhteiskunnallisen hyvinvoinnin, kulttuurin, ympäristön ja tieteen sekä niihin liittyvän tutkimuksen ja opetuksen tukeminen ja edistäminen.

Vieraile sivustolla

Tikanojan taidekoti Taidemuseot

Tikanojan taidekoti on Vaasan keskustassa sijaitseva taidemuseo. Omien kokoelmien lisäksi Tikanojan taidekoti esittelee ja järjestää vuosittain ulkomaisen ja kotimaisen taiteen näyttelyitä. Tikanojan taidekoti syntyi vaasalaisen liikemiehen, kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877-1964) rakkaudesta taiteeseen. Tikanojan taidekodin kokoelma käsittää  ulkomaisen taiteen kokoelman, jonka pääpaino on ranskalaisessa 1800-luvun ja 1900-luvun alun maalaustaiteessa.

Vieraile sivustolla

TM Galleria Galleriat

Suomen Taidemaalariliiton galleria TM esittelee monipuolisesti pääasiassa uutta kotimaista nykytaidetta Helsingin keskustassa.

Vieraile sivustolla

Tukholman Suomi-instituutti Kulttuuri-instituutit

Tukholman Suomi-instituutin tavoitteena on tehdä suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa tunnetuksi Ruotsissa, tukea ruotsinsuomalaisen vähemmistön kieltä ja kulttuuria sekä syventää kahdenvälisiä yhteyksiä Suomen ja Ruotsin välillä. Instituutin ohjelmatoiminta sisältää suomen kielen kursseja, näyttelyitä ja konsertteja sekä seminaareja, kirjailijavierailuja ja luentoja kulttuurista, tieteestä ja politiikasta. Instituutin näyttelytilassa esitellään erityisesti nuorta nykytaidetta.

Vieraile sivustolla

Turku Biennaali Festivaalit, tapahtumat ja messut

Turku Biennaali on Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen nykytaiteen näyttely

Vieraile sivustolla

Turun Taideakatemia Taidekorkeakoulut

Turun Taideakatemia tarjoaa kulttuurialan korkeakoulutusta neljässä eri koulutuksessa:
Esittävän taiteen koulutus, Kuvataiteen koulutus, Media-alan koulutus, Musiikin koulutus.

Vieraile sivustolla

Turun taidemuseo Taidemuseot

Turun taidemuseon kokoelmassa on suomalaista taidetta 1800-luvun alusta nykyaikaan, esimerkkejä pohjoismaiden taiteesta ja kansainvälistä grafiikkaa. Monipuolisessa näyttelyohjelmistossa ovat edustettuina taiteen eri aikakaudet, niin suomalaisen taiteen klassikot 1800-luvulta kuin nykytaide. Museo sijaitsee Turun Puolalanmäellä ja sen kokoelman omistaa Konstföreningen i Åbo – Turun Taideyhdistys ry. Museorakennuksen on suunnitellut arkkitehtiprofessori Gustaf Nyström ja se valmistui vuonna 1904. Liikemiesveljesten Ernst ja Magnus Dahlströmin lahjoittamin yksityisin varoin rakennettu ja Turun kaupungille lahjoitettu Turun taidemuseo oli avautuessaan Suomen toinen taidemuseoksi suunniteltu rakennus Ateneumin jälkeen.

Vieraile sivustolla

Unknown Cargo Galleriat

Unknown Cargo on kiertävä taidegalleria. Tuntemattomien Galleria., jossa taiteilijan nimi julkaistaan vasta näyttelyn loputtua.

Vieraile sivustolla

Uudenmaan taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Uudenmaan taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Uudenmaan maakunnan alue. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Vaasan taidehalli Taidemuseot

Vaasan taidehalli sijaitsee Vaasan kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa. Kaupungintalo valmistui vuonna 1883. Taidehalli aloitti toimintansa vuonna 1966. Vaasan taidehallissa järjestetään vuosittain 7–10 näyttelyä. Vaasan taidehallin näyttelyissä esitellään kuvataidetta ja visuaalisen kulttuurin eri muotoja.

Vieraile sivustolla

Valokuvakeskus Peri Galleriat

Galleria Peri on Turussa toimiva galleria jonka tavoitteena on edistää valokuvakulttuuria Varsinais-Suomen maakunnassa. Perin galleria ja toimisto sijaitsevat Turussa Wäinö Aaltosen museon rakennuksessa. Galleriassa esitetään vuosittain kymmenkunta valokuvanäyttelyä.

Vieraile sivustolla

Valokuvataiteilijoiden liitto ry Taiteilijajärjestöt

Valokuvataiteilijoiden liitto ry (VTL) on vuonna 1988 perustettu valtakunnallinen etujärjestö, joka pyrkii vahvistamaan valokuvataiteilijoiden yhteiskunnallista asemaa ja arvostusta Suomessa.   Se myös ylläpitää Suomen vanhinta valokuvagalleriaa, Valokuvagalleria Hippolyteä Helsingin keskustassa. Galleriassa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, ja tila toimii myös liiton teos- ja kirjamyynnin palvelupisteenä.

Vieraile sivustolla

Vantaan taidemuseo Artsi Taidemuseot

Keväästä 2016 alkaen Vantaan taidemuseo Artsi erikoistuu osana kaikkea toimintaansa graffitiin, katutaiteeseen ja performanssitaiteeseen. Artsi tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja tapahtumia kaiken ikäisille sekä vastaa Artsin kaupungin taidekokoelmien ylläpidosta ja taidehankinnoista. Kokoelmien kartuttaminen aloitettiin vuonna 1961.

Vieraile sivustolla

Vapaa Taidekoulu – Fria Målarskolan Taidekoulut

Vapaa Taidekoulu – Fria Målarskolan perustettiin loppuvuodesta 1934 Maire Gullichsenin aloitteesta. Maire Gullichsenin ja muiden perustajien ajatuksena oli avata Helsinkiin taidekoulu, joka muistutti Pariisin vapaita kaikille avoimia ”akatemioita”. Missiona oli tarjota vaihtoehto Suomen akateemiselle taideopetukselle.  Vapaa taidekoulu sijaitsee Helsingin Kaapelitehtaalla. Koulussa voi opiskella ammattiin valmistavaan tutkintoon, jonka suorittaminen kestää neljä vuotta. Koulu järjestää myös kaikille avoimia piirustus- ja maalauskursseja.

Vieraile sivustolla

Varsinais-Suomen taidetoimikunta Taiteilijajärjestöt

Varsinais-Suomen taidetoimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen alueellisista asiantuntijaelimistä. Sen toimialue on Varsinais-Suomen maakunnan alue. Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä Taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Vieraile sivustolla

Vilho Lampi museo Taidemuseot

Vuonna 1967 perustettiin Limingassa taidemaalari VIlho Lammen nimeä kantava seura, joka on vuodesta 1972 alkaen pitänyt yllä Limingan vanhassa Kivikoulussa sijaitsevaa Vilho Lampi -museota. Vilho Lampi -museo ja Lammen kotitalo Matinlauri kuuluvat Liminganjokivarren maisemakokonaisuuteen, joka on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi.

Vieraile sivustolla

Villa Roosa Festivaalit, tapahtumat ja messut

Villa Roosa on kesänäyttelypaikka Orimattilassa. Näyttelyitä on järjestetty vuodesta 1994 alkaen.

Vieraile sivustolla

Visavuori Taidemuseot

Kuvanveistäjä Emil Wikströmin (1864-1942) museona toimiva taiteilijakoti ja ateljee. Museossa esitellään Wikströmin tuotantoa sekä hänen aikakautensa elämäntapaa ja asuinympäristöä. Visavuoren alueella on myös pilapiirtäjä Kari Suomalaisen tuotantoa esittelevä Kari-paviljonki. Kari Suomalainen lahjoitti vuonna 1988 koko elämäntuotantonsa (yli 8 000 pilapiirrosta ja lisäksi maalauksia ja muita piirroksia) Visavuoren museosäätiölle.

Vieraile sivustolla

Vuoden Kiila-palkinto Taidepalkinnot

Kirjailija- ja taiteilijajärjestö Kiila ry:n vuosittain jaettava tunnustus merkittävästä taiteellisesta urasta tai suorituksesta taiteen, kulttuurin ja yhteiskuntaelämän saralla.

Vuoden Kiila-palkinto

Vuoden nuori taiteilija Taidepalkinnot

Vuoden nuori taiteilija-palkinnon myöntää Tampereen kaupunki ja Tampereen taidemuseo. Palkinnolla pyritään tukemaan kansainvälisesti kiinnostavia alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita.

Vuoden nuori taiteilija

Vuotalo Kulttuurikeskukset

Vuotalo (ruots. Nordhuset) on kulttuurikeskus, joka sijaitsee Helsingin Vuosaaressa. Vuotalo tarjoaa vuosaarelaisille ja itäisen Helsingin asukkaille monipuolisesti kulttuuritapahtumia, vaihtuvia näyttelyjä galleriassa sekä taidekasvatustoimintaa lapsille, nuorille, päiväkodeille ja kouluille.

Vieraile sivustolla

Wäinö Aaltosen museo Taidemuseot

Wäinö Aaltosen museo (WAM) on Turussa sijaitseva nykytaiteeseen painottunut taidemuseo. WAM on ollut vuodesta 2009 alkaen osa Turun museokeskusta. Perusnäyttelyn rungon muodostaa Turun kaupungin taidekokoelma, joka sisältää muun muassa huomattavan kokonaisuuden lahjoituksena saatuja Wäinö Aaltosen töitä. Vaihtuvissa näyttelyissä museossa on esillä sekä kansainvälistä että kotimaista modernia taidetta.

Vieraile sivustolla

WihuriEfekti Taidepalkinnot

WihuriEfekti on pohjoisen taiteen palkinto jonka myöntää Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa ja se myönnetään yhdelle Pohjois-Suomen nykytaiteen biennaaliin osallistuvalle taiteilijalle. Näyttelyyn voivat osallistua Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kirjoilla olevat taiteilijat.

WihuriEfekti

 

William Thuringin palkinto Taidepalkinnot

William Thuringin säätiön jakama palkinto jonka Suomen Taideyhdistys myöntää alle 45-vuotiaille kuvataiteilijoille. Pääpalkinnon suuruus on 14 000 euroa ja nimikkopalkintojen 6 500 euroa.

William Thuringin palkinto

Yrjö Liipolan taidemuseo Taidemuseot

Yrjö Liipolan taidemuseo on taidemuseo Tl. Koskella Varsinais-Suomessa. Museossa on esillä noin 210 teosta käsittävä Yrjö Liipolan taidekokoelma. Lisäksi museossa pidetään vaihtuvia näyttelyitä.

Vieraile sivustolla

Zetterberg Gallery Galleriat

Zetterberg Gallery on Tuomas Zetterbergin vuonna 2008 perustama, nykytaiteeseen keskittyvä galleria Helsingissä.

Vieraile sivustolla