Kuraattoriohjelma

Frame Curatorial Fellowship -ohjelma vie suomalaiset nykytaiteen kuraattorit maailmalle. Takaisin tullessaan kuraattorit luovat uutta toimintakulttuuria, hyödyntävät syntyneitä verkostoja ja avaavat ovia koko taiteen kentälle.

Ohjelma tarjoaa sekä kuraattoriresidenssejä että työskentelyjaksoja erilaisissa nykytaiteen organisaatioissa. Frame Curatorial Fellowship kannustaa kuraattoreita myös itse hakemaan kansainvälisiä tilaisuuksia ja yhteistyötahoja, joita tuetaan hankkeen puitteissa. Ohjelmaa toteutetaan yhteistyössä suomalaisten ja kansainvälisten taideorganisaatioiden kanssa.

Ilmoitamme tällä sivulla avoimina olevista kuraattorihauista.

 

Frame Curatorial Fellowship -ohjelmaan valitut kuraattorit

Manifesta-biennaali
Amsterdam (huhti–kesäkuu 2018)

Giovanna Esposito Yussif
Yhteistyössä Manifesta-biennaali.

 

 

saskia suominenBaltic Triennial
Tallinna (touko–kesäkuu 2018)

Saskia Suominen
Yhteistyössä CCA Estonia ja Pohjoismainen kulttuuripiste.
Osa Nordic-Baltic Curatorial Research Programmea.

 

Liverpool Biennial
Liverpool (heinä–lokakuu 2018)

Lotta Kjellberg

Kuvataiteilija Lotta Kjellberg on työskennellyt HAM Helsingin taidemuseossa vuodesta 2004. Hän toimii tällä hetkellä museolehtorina HAMin julkisen taiteen yksikössä. Kjellberg on valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta, maalaustaiteen linjalta 1997 ja toiminut vapaana taiteilijana. 

Työssään hän suunnittelee ja kehittää taidemuseon yleisötyötä, erityisesti taidepajoja ja toiminnallisia tiloja näyttelyissä. Hän on ollut kehittämässä ja toteuttamassa taidemuseon aluetyötä Jakomäessä. Liverpoolissa Kjellberg työskentelee biennaalin yleisötyötiimissä. Helsinki järjestää Vallisaaressa vuonna 2020 Merellisen biennaalin, jota HAM kuratoi. Työvaihdon tarkoitus on kerätä kokemusta kuvataidebiennaalin yleisötyön suunnittelua varten.

Yhteistyössä Helsingin taidemuseo HAM ja Liverpool Biennial.

 

International Studio & Curatorial Program ISCP
New York (loka–marraskuu 2018)

Elina Suoyrjö

Elina Suoyrjö on kuraattori, joka työskentelee Titanik-gallerian ja taideyhdistys Arten toiminnanjohtajana Turussa. Hänen kuratorinen työskentelynsä pohjautuu tiiviiseen yhteistyöhön taiteilijoiden kanssa, useimmiten paikkasidonnaisesti, ja hän on toteuttanut näyttelyitä ja tapahtumia Helsingissä, Tukholmassa, Lontoossa ja Pariisissa. Suoyrjö on suorittanut maisterin tutkinnon kuratoinnista Tukholman yliopistossa, ja sekä taidehistoriasta että sukupuolen tutkimuksesta Helsingin yliopistossa. Tällä hetkellä hän viimeistelee väitöskirjaansa, joka käsittelee feministisiä kuratorisia strategioita, affektin politiikkaa sekä energioiden luomista Middlesex Universityyn Lontoossa.

Yhteistyössä Suomen New Yorkin-instituutti ja ISCP. Päärahoittaja Alfred Kordelinin säätiö. 

 

 

Kuva: Brooklyn Commons: Tehching Hsieh and Alicia Frankovich, 2016. Courtesy ISCP.