Vieraanvaraisuusharjoituksia jatkuu verkkokeskusteluina ja näyttelyinä huhti–toukokuussa

Frame Contemporary Art Finlandin Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelma jatkuu huhti–toukokuussa. Toinen Gathering for Rehearsing Hospitalities -tapahtumasarja pureutuu vieraanvaraisuuden muotoihin, erilaisiin tietämisen tapoihin ja saavutettavuuteen. Ohjelmassa pohditaan kehollisen, rakenteellisen ja kulttuurisen saavutettavuuden yhteyksiä.

Kevään aikana ohjelmassa on kolme verkkokeskustelutilaisuutta, kaksi verkossa koettavaa taideteosta, kaksi installaatiota helsinkiläisissä taidetiloissa, lyhytelokuvan ensi-ilta ja uusi julkaisu. Lisäksi Frame järjestää vapaamuotoisia verkossa tapahtuvia kokoontumisia vierailevien kuraattoreiden kanssa. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Kevään ohjelmassa on mukana seuraavia taiteilijoita, kuraattoreita, tutkijoita ja toimijoita: Danai AnagnostouBurnout Mermaids (Iida Nissinen & Melanie Orenius), Jessie Bullivant & Jemina LindholmBiitsi (Kaino Wennerstrand ja Heidi M. Wee), Annet DekkerRag ElnygGemma Medina EstupiñánNora HeidornFlis HollandPekka KoskinenTuuli MallaAli Akbar MehtaReetta MietolaMarianne SavallampiMinna TarkkaJenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ja Susanna Ånäs.

Pääyhteistyökumppanit  ovat digitaaliseen kulttuuriin keskittynyt mediakulttuuriyhdistys M-cult ja antirasistinen ja feministinen kulttuurikeskus Museum of Impossible Forms.

Uusi julkaisu Access Riders avaa saavutettavuuden tarpeita ja vaatimuksia

Access Riders on taiteilijoiden Jessie Bullivantin ja Jemina Lindholmin yhteistyöhanke ja julkaisu, joka julkistetaan osana kevään ohjelmaa. “Access Rider (suom. saavutettavuusraideri) on asiakirja, joka auttaa hahmottamaan henkilön toiveita ja tarpeita saavutettavuuden näkökulmasta. Kun taiteilija, kuraattori tai muu ammattilainen kutsutaan mukaan projektiin tai työsuhteeseen, voi kutsuttu henkilö jakaa oman raiderinsa kutsuvalle taholle. Se voi toimia lähtökohtana kutsujan ja kutsutun välisessä keskustelussa tietyn tilanteen esteettömyydestä ja saavutettavuudesta”, taiteilijat kertovat.

Taiteilijat kutsuivat projektiin mukaan kahdeksan muuta ohjelmaan osallistuvaa taidekentän toimijaa, joista kukin kirjoitti oman versionsa raiderista. Julkaisuun kootut tekstit vaihtelevat tyyliltään, pituudeltaan ja kieleltään ja heijastavat kirjoittajien erilaisia ​​tarpeita, toiveita ja rajoja.

Access Riders -julkaisua on painettu sata kappaletta, ja se on avoimesti saatavilla verkossa kahtena PDF-versiona: yksi on suunniteltu tulostettavaksi kotona ja toinen näytöltä luettavaksi (ml. näytönlukuohjelmien käyttö). Voit ladata julkaisun verkkosivultamme.

Ilmoittaudu ja osallistu ohjelmaan

tapahtumat

Järjestäjä: Museum of Impossible Forms

 • Merpersons
  Installaatio ja lyhytelokuva (7 min) Museum of Impossible Formsissa
  19.4.–16.5. (Avoinna torstaisin tai sopimuksen mukaan)
 • Merpersons: Disability, accessibility, gender and art
  Verkkokeskustelu, englanniksi
  21. huhtikuuta klo 16–19

Järjestäjä: Frame Contemporary Art Finland 

 • Knowing with(in) the limits
  Verkkokeskustelu, englanniksi
  5. toukokuuta klo 15–18.30
 • Access Riders
  Jessie Bullivantin ja Jemina Lindholmin julkaisu
  Saatavilla Framen verkkosivuilla 7.4. alkaen
 • Subserotic Bulge
  Flis Hollandin Instagram-videoteos
  10.–24. toukokuuta, Instagram
 • Hopeakulttuuri (Silver Epoch)
  Biitsi (Heidi and Kaino Wennerstrand), kommentit  Gemma Medina Estupiñán
  Audio-essee suomeksi. Saatavilla myös transkriptio selko-englanniksi.
  10.–24. toukokuuta

Järjestäjä: M-cult

 • Central Park Archives
  Installaatio Maunula-talossa
  25.–28. toukokuuta, avoinna klo 12–20
 • Central Park Archives: Access, commons and networks of care
  Verkkokeskustelu, englanniksi
  27. toukokuuta klo 15–18

Tarkat tiedot tapahtumista, tapahtumapaikoista ja saavutettavuudesta: Vieraanvaraisuusharjoituksija kevät 2021 ohjelma (englanniksi)

Ilmoittaudu verkkotapahtumiin tällä lomakkeella: https://forms.gle/rvHodEN66iWXAv14A

Verkkokeskustelut järjestetään Zoomissa englanniksi. Ne myös tekstitetään englanniksi.He could never say too much like others,  Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen installaatio näyttelyssä Aatesuuntavaisto, Klaukkalan kirjastossa, 2020. Kuva: Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen.